Wednesday, October 30, 2013

Honeymoon at Kertih with PM

hye uools...windu iolls tak..windu tak windu tak?? off course la uools harus windu iolls kan sari yanti.!!..eh??? hihi [hoi minah,xde soalan lain ke ko nk tanya?]

wokey ceritanya iolls 2 hari  pergi ke kerteh terengganu atas urusan kerja wokey berdua bersama dengan PM. berdua wokey! ko ada??

PM?? Wow!! Perdana Mentari??

eh..eh..eh conscious nampak cheery?

Nope! PM stand for Project Manager wokey! kowang yang jeles xmemasal..

Aku pergi bukan untuk makan angin pun so agak stress juga bila kena dengar PM membebel..kowang bayangkan lah sendiri macam mana menghadapi lelaki yang kuat membebel mcm pompuan. kowang leh bayangkan tak??

take 5 minit tuk bayangkan....

"bayangkanlah betapa sweetnya dia....bayangkanlah hensemnya dia dimata aku sekarang..bayangkan lah!!!" eh???hihi

hoi, lelaki kuat bebel pun ko leh nampak sweet ke? problem lah ni...Maaf lah yeh kowang, masalah dalaman ni.

Dulu xde lah aku nampak dia hensem pun, dia lalu tepi zap..zap..zap..zass, aku xrasa nk toleh pun..dia joget lambak depan aku pun aku buat xnampak jer sebab aku focus dengan keje..cewah..cewah propa propa. tapi sejak dia  bawak aku g kerteh ni..tiba-tiba aku nampak dia hensem plak..hahahaha, dia 2km depan, aku dah bau wangian dia yang sweet sweet kucing tu..ngeh..ngeh apatah???

Sebenarnya ni tektik kipas bos dalam selimut...bukan duduk dalam selimut dengan bos pas tu kipas2x dia..bukan mcm tu bukan..maksudnya dalam diam2x la..guna aura yang ada..setiap pom kan ada aura yang lebih tepat lagi daya tarikan...hah mcm tu..yang xtaw t belajar dengan aku. aku sedia jadi sifu kowang..hihi

free of charge aje...nampak tak kebaikan aku disitu?

aku sedangkan memikirkan logika-nya aku dan dia...memang aku dah terlalu banyak berangan sampaikan PM aku sendiri ckp aku banyak berangan..ada ke patut??xpatut..xpatut..zalim kan?

Daripada aku bercerita pasal lelaki yang kuat membebel baik aku cerita pasal terengganu..wahh...gitu!!!

Mari kita biarkan gambar bercerita tentang segala-galanya. Tentang apa yang terjadi, tentang apa yang dikatakan sweet dan romentik dan apa yang dikatakan urusan kerja di kerteh. Dan apa yang ada pada PM aku tu smpaikan aku dah nampak dia hensem skrang ni..Gambar bakal memperjelaskan segalanya..

Aku bukan apa..malas nk citer sbb t aku merepek bubukan..kowang cm xkenal aku..hihi *mata kat ats jari kat bahu gedik2x*

Pantai belakang Resort Impiana-not bad lah best jugak tapi sunyi nak habaq mai...mcm pantai yg terpelihara pun ada. kowang tengok lah,siap ada pokok menjalar riang gembira atas pasir..so maknanya xde owang jijak pantai tu lah..toi tak???

Cahaya lampu yg menjadi saksi cinta bertaut ..*erkkk..apakah dia ni?? (-_-)

Bangunan apa tah ni xingat lak sbb bukan aku yg capture..hihi

See..sini pool tapi kitaowang dtg sini satu makluk pun xde yg ada nyamuk aje kot..haha

sempat merenung nasib..nk taw pe makluk berjanggut tu pikir??
"kenapa lah aku dtg ngan minah sowang ni?" (-_-)

Jem teruk 1st day on the way nk g kertih

tp masih leh senyum -gud boy!!ngeh ngeh

Menyanyi kononnya budget leh hiburkan hati yg tengah bengang,aku sebelah pekakkn telinga sbb xsedap..:p

On the way balik dari meeting ngan supplier di kuala terengganu,
singgah jab nunaikan kewajipan...

Allah pelihara Terengganu-amin

Bos ajak balik dah..

he said,Lambat, tinggal!!!oh no...

Kenangan yang ada..walaupun xcute..huhu

Ajak PM naik boat ni, dia xlayan..huh!

Kereta kerbau..hujan jer sepanjang hari kat sana..nasib la jgn nak claim wash kat aku sudah lah..

lampu2x kat sini sngat cantik,dah mcm i-city dah aku nengok



Kalo kowang nak taw ..ganu ni kaya dengan lampu lip lap lip lap..


Kan aku dah cakap...lampu ajer sepanjang jalan. banyak toi duit ganu bayar bill lektrik kan?kan??




PM aku cakap-rasanya ganu bnyk mengeluarkan budget tahunan tuk bayar bill lektrik ni..hahah
suka ti dia jer kan...jangan dok marah nah owang2x ganu..just joking :)


Ni view impiana resort sebelah kaunter receptionist 



Before kuar to meet supplier need done the job first...huh!!so boring!!

Show off kasut rosak budget PM tengok and say- Oh my Hawa, kasut u dah rosak?
ok let's i buy a new one for you..hahahaha *over hope

xtaw motif pix ni captured

Aku bangun jer berterabor barang jatuh..haha

Singgah mekdi sbb tiba2x PM ada keje urgent kena buat..

PM Cakap- baca paper ni,do something useful

He give me chance to choose, makan or read newspaper?
So, I choose ...makan!
tengok badan arh beb!



Kowang nampak uncle baju kuning belakang tu..?masa aku serve PM aku minuman kan dia tengok xkalih2x taw. sbb masa aku serve tu aku ckap cm ni taw kat PM
"Bos, jemput minum bos!" kuat lak tu
Kowang rasa dia pikir apa??
Aku rasa mesti dia fikir "bertuah lelaki tu dpt PA cantik!!"
hahahahaha....tak pun dia ckp " segak budak pom tu cam Sari Yanti"
ngeh..ngeh...:p *blushing

Kata PM ,ni poli tempat dia belajar dulu

Capture pix sendiri..cian (-_-)

Geng PDRM yg kena denda mandi hujan..PM yg ckp,aku don't know :)


Kat teluk cempedak..PM lama giler kena tunggu aku. aku melabur lama sngat koz sakit perut..haha



Gaya big bos berjalan makan angin..ko ada???

Termenung nasib-napa lah aku xdtg ngan bf aku??..huhu

Nak turun ni dah tertonggek-tonggek koz licin


Jangan bawak pet dtg teluk cempedak wokey..bawak buah cempedak xpe..hihi

Bye....muah (-_-)


P/S: Entry and pix yg ditulis dan dipamerkan adalah koleksi sendiri bukan niat untuk mempromosikan sesiapa ataw mengaibkan sesiapa...nama pun diary aku manja..that mean sesiapa pun leh masuk dalam entry ni atas kehendak penulis ..wokey..yg xpuas hati bf dia kat dlm diary ni , talk to my hand (-_-) bahahaha!!!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...