Tuesday, March 11, 2014

Taman Negara dan taman dan negara ^____^

Jangan putus doa untuk MH370...tolonglah jangan putus doa anda
Apa yang berlaku kepada penumpang MH370 sungguh sangat menyedihkan
bukan sahaja pada waris penumpang malah seluruh rakyat Malaysia.

Kepada some orang yang buat spekulasi yang bukan bukan ,yang sengaja nak politikkan isu ini...
just talk with our (malaysian) leg...bagi kaki nak???
Cuba bayangkan anda ditempat waris simangsa atau pun ditempat pihak yang terlibat dengan operasi ni..
xrasa sedih ke??? xrasa nak bagi kaki kat bangang tu ke?? cer lempang muka sendiri??sakit tak??

itu lah perasaan mereka yang terlibat..sedih sangat sedih apabila usaha dan penat lelah menjejaki MH370 ini
dipertikaikan dan diperlecehkan..sangat sedih apabila kebimbangan dipermainkan dan dijadikan bahan lawak jenaka. mereka kehilangan orang tersyang ok bukan haiwan kesayangan.tolong lah memahami perasaan orang sekeliling,....

Kalu dah rasa bosan dan tidak sabar menunggu...g lah bantu operasi mencari tu..g selam dalam laut sana cari. dari dok bising ,mencarut dan bohong kat sosial media..bising sana bising sini bising sinun..semak jer aku dengar... lagi semak dari kes anyss soroyo. Kau berdoa dan solat hajat lagi bagus..dapat jugak pahala...

Kau marah-marah,kutuk-kutuk sebenarnya kau marah sapa? kutuk sapa? Allah??
Kau tahu tak apa yang berlaku semua kehendakNYA...ada hikmah yang kau xtahu,kita tak tahu, dan mereka tak tahu...aku lagi lah tak tahu..hanya Allah yang tahu. so teruskan berdoa,tawakal dan redha..Jangan buat andaian merepek dan tuduhan tak berasas ok?

Aku sebenarnya nak citer benda lain tapi ter'emo lak dengan isu MH370 ni...over betul!!!!
Aku bukan apa, sebenarnya sangat takut okey, kehilangan owang yang kita sayang.
atas kehendak DIA, sekelip mata jer owang yang selalu gelak tawa,sedih pilu,makan minum,tido bangun,mandi basah dengan kita tup hilang...orang yang lahirkan kita,besar kan kita,bimbing kita,ajar kita erti dan cara hidup tup xde..korang paham tak apa aku citer ni??? xde respon pun???

kucing kesayangan aku mati pun 2 hari 2 malam aku xlalu makan ok. Mandi pun xbape nak mandi
paling tragis 2 hari tak makan xde plak decrease berat badan aku..huh!!tragis!!...
ok sowy xkelakar, aku taw tu. aku taw!!!

Dah, tak yah nak ceramah sangat..kang tak habis habis plok ceramah free ni
Berbalik kepada kisah aku dan taman negara. i loike nak habaq ang!!!
kisah ini berlaku pada bulan lepas tapi bulan ni bawu tergerak ulu hati nak citer..eh amboi??hihi

Aku ke pahang atas tujuan attend wedding ofismate...bak kata owang alang alang seluk pekasam biar sampai goreng, leh makan ngan nasi puteh..perghhh sedop tu..hihi peace!!!

Tukang bawak hadiah yang xbape nak mahir :p



Dpt cari tak aku yang mana?? bukan apa , aku pun xbape nak paham kenapa masa ni aku xbape nak cute, biasa cute jer..*hahahhaa*

Cute macam ni!!!muah..muah!! -..- bluekkkk,muntah

selepas habis mentekedaqah kat majlis owang, kami pun berundur dari majlis tu menuju ke taman negara
dalam 1 jam gak nak sampai situ..jauh jer mcm masuk hutan okey..jalan bengkang bengkok,sangat challenging,,eceh wah,mcm ko yang drive!!!hihi -__-


oklah,aku memang xcute time ni..aku redha sangat redha..:(

Selepas aku bersalin..terus cute,cute kalah model spender...*apatah!!*
Kitorang salin baju sebab nak beraktiviti..ko pun agak-agak lah naik boat pakai baju kurung,
sangat xsesuai nanti orang hutan berkenan dengan ko ,
Tak payah dah nak berseluar pendek bagai tunjuk peha anyss soroyo yang gebu tu..
tewus owang hutan tertawan nak buat menantu..tewus cop bakal menantu solehah kat dahi nak habaq mai

Amboi sakan noh..

Diva takk???hihi. macam tourist kan?? padahai beli topi tu pun puas tawar harga.
 last harga dapat lah 8.00 hingget..ok la tu dari bayar 10 hingget..hahaha puiihhh!!

Tekong ajak naik boat..yiiiheyyy!!!

okey..aku jeles!full stop ..

tu dia,Service yang ada..Package harga tuk fishing trip tu 1000 tuk satu malam. mancing ikan kelah wokey.
ikan kelah kan mahal, so klu dapat kowang leh jual balik dekat diowang. dah leh cover balik tu harga package. untuk boat service tu satu boat 50 hingget dia amik kat kitaowang so satu kapla 10 hingget jer lah.
Boat cruise tu mahal ok..klu tak silap  2000 tuk satu malam satu kapla...yang 2 services lagi tu tak ingat nak tanya dah...hahaha..

Package bulan madu dalam hutan pun ada wokey..amacam?? berminat??
Sila hubungi abang atan ..nak no fon request kat i, confirm i bg.

kita ada amik package water rafting taw...150 untuk satu kapla..tak challenging sangat pun biasa jer..
kena benam dalam sungai jer lebih..pas tu dpt package mengigau malam..hahahah 
package ni xsemua dapat ,aku jer dapat..special ok..hahahah ko ada??

Kena panjat tangga yang curam nak mampus...hilang 2 kg aku..-..-

Budak mengah kat blakang, budak strong and steady sedang photoshot...kihkih
tolonglah percaya!!!

Budak mengah tertinggal kat blakang lagi tp maintain leh senyum lagi





Apa motif aku amik signboard ni tah..















Nampak poyo kan? sebenarnya ni acting semata-mata
jangan tiru perbuatan ini dirumah..budak baawah 18 taun perlu pengawasan dari parent

^__^

Ini gambar terakhir aku disini..dah macam mok cik pulang dari menanam..
xpaham?? tanya owg kedah menanam tu apa..malas layan!!

Sangat kelakar time ni bila suar salin yang aku bawak xleh pakai sebab tersalah suar.
suar bawak zaman slim mana nak leh pakai..dermmm!!!
sib baik kain baju kurung ada, sebab tu fesyen gadis melayu sangat ...actually semua geng pompuan pakai 
kain baju kurung wokey..bawu boria sehati berdansa..haha ^_^

Muka budak xcited jumpa sungai...kahkahkah


Okey dah,, bye xreti nak bebel dah...jangan lupa teruskan berdoa untuk mangsa MH370. iNGAT Diowang dalam doa kalian. ^_____^

6 comments:

  1. Seronok jugak XTVT cam nih.
    orang2 bujang boleh lah joint.. dh kawen susah sket.. kena bawa anak2 skali.. ahaks~

    ReplyDelete
    Replies
    1. URMM..tapi klu berxtvt dengan anak lagi best sis..cuba la ajar anak lasak..kihkih

      Delete
  2. lepas [i kenduri pi taman negara pulok bestnyer..
    dapat masuk taman negara saya yang duk kat pahang ni pun tak pernah pergi lagi...teringin jugak nak kesana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..normal la tu ..tempat owg nak xplore sngat tempat sendiri pandang pun xnak kihkih..cheery owg kedah ni langkawi pun xpi lagi,..buat malu jer bila owang tanya langkawi best ke tak..

      Delete
  3. Replies
    1. memang best...xspecially time water rafting tu kihkih

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...