Saturday, November 29, 2014

bersyukur APA adanya!

Banyak perkara yang aku nak cerita
Tapi tak tahu nak mulakan macam mana
dan nak akhirinya lagi lah aku blur
Tak ada mula mana nak ada akhir kan?

So rilex dulu takyah nak berkerut sangat dahi tu

Korang pikir apa??

Entry aku ni sikit pun tak ada menguji minda korang
Membasahkan ketik korang lagilah tak ada
so...korang cool sudahh...
pegi ambik balang biskut, makan sambil baca blog cheery...
dah mudahhhh!!!!

Sejujurnya aku bersyukur sangat dengan apa yang aku ada
Setiap masalah dan dugaan yang mendatang aku rasa ada pertolongan disebaliknya
Penat lelah aku ada yang melegakan
susah senang aku ada yang memudahkan

Pendek kata apa yang berlaku ada hikmah yang kita tak tahu dan tak sedar.
Disaat aku rasa kehilangan sesuatu
Aku dikurniakan sesuatu yang lebih baik dan berguna

Macam mana kita kepanasan dengan cuaca terik dunia
and then kita dikurniakan dengan hujan yang penuh rahmat
dia punya feel macam tulah...hah...rasa syukur tak??? hiihihi

Jauh sangat explanation aku ni ke?

Tapi apa pun itulah yang aku rasa sekarang

Aku cuma harap pelangi tidak akan penah lelah dan fadeup untuk
mengeluarkan sinarnya walaupun badai melanda sepanjang musim

Dan Bulan tidak berputus asa untuk menyampaikan ketenangan dirinya 
walaupun Matahari sentiasa memenangi permainan dunia



tiada kata kata yang biasa meluahkan APA yg dirasa melainkan rasa syukur yang tidak berbelah bahagi atas segala kurniaan Dan dugaan yang penuh rahmat


DariNYa kita datang Dan kepadaNYa jua kita kembali!





3 comments:

  1. rasa mcm seriusnye entry ni...hehe

    ReplyDelete
  2. x tahu nak baca n3 ni dengan mood ape.. hehehe

    ape2 pon.. take care k~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...