Sunday, November 23, 2014

Berkelah di pantai kelanang, banting

Firstly aku perkenalkan diri
Nama aku ‘siti dot dot’ nama manja off course la ‘ct manja’,
nama kampong ‘ct nyioq’, nama retis ‘ ct cheery ’ atau lebih dikenali sebagai ‘sari yanti’
Napa aku gedik sangat introduces myself??

Sejujurnya bukan sebab aku retis…giler  pun bukan
orang hutan??? jauh panggang dari api
Kalo dah panggang dan api jauh, bila ayam panggang ko nak masak derr???
-..-   ok ok tak lawak   hihihihi

Just nak  kowang kenal dari hati ke hati dengan retis separuh siap ni
Wakahkahkahkahkahkah……..

Relex beb relex….gua guwau ja.. ^_____^




Wokey, Mulakan dengan pantai kelanang, tajuk utama kita pada hari ni yeh adik-adik

Aku rasa ramai yang tak tahu pasal pantai kelanang ni
Nak masuk ke situ pun memang guna jalan kampong
Sebenarnya pantai kelanang ni tak jauh pun dari pantai morib dlm 1 km
Adik beradik sama bapak dan sama umak jugak dengan pantai morib dan pantai carey
Tapi memang adik beradik tiri dengan bagan lalang dan tanjung sepat
Absolutely correct!!!!!kihkih

Sekarang zaman GPS…tak takut dah nak sesat ke nak tersasur jalan ke  hapa ke
Korang search aje pantai kelanang…
GPS sedia membantu

Kini destinasi hanya dihujung jari anda….
Kini destinasi hanya dihujung jari anda….
bape kali nak ulang dah??

Jangan pulak jalan one way kowang pegi buat jalan two way  yeah..hihi
^_______^

Tapi awai-awai aku cakap korang jangan gelabah ulat beluncas pulak sebab
GPS memang akan show jalan pantai baru…
Jalan pantai baru tu menuju ke pantai kelanang lah…
Jangan nak maki GPS tu berbakol bakol pulak…cool sudah!!!
*Macam ada experience pulak maki GPS hahahahaha

Actually kitorang plan nak ke pantai morib tapi macam mana hentah leh
sesat kat sini
ni mesti kes jln sehala buat 2 hala la ni bhahaha


Pantai kelanang ni tempat b’camping…ramai family dan group b’camping sini
Siap ada yang booking kawasan lagi…katanya kawasan berbayar.
Pelik jugak aku macam mana boleh ko bayar kalo ini kawasan awam dan F.O.C
Ko nak bayar dah kenapa pulak??
Dah banyak sangat ke duit tu??
Kalo banyak bak sini sikit..aku nak bayar card credit aku ni hah!!…huhuhu
Dia kencing aku ke hapa , entah lah…abaikan mereka yang tak penting tu



Sebenarnya pantai ni kawasan bakau tapi still ada pasir dan persisiran pantai..
Boleh lah kiranya anak-anak kecil main bola pantai ke..bina istana pasir ke , soh kira pasir ke,
main 'awak kat mana? Aaawakk kat mana?' ke...hihuu




Biasanya ini bukan tempat terbaik untuk mandilah…sebab ada anak-anak pokok rhu
So, hati-hati berjalan dekat pantai ni..wisau jugak terpijak anak pokok rhu

Kalo terpijak ank pokok rhu? Ko menjawablah dengan bapak pokok rhu
Tu tak termasuk lagi ibu pokok rhu….
wakahkahkahkahkah ^_____^

Wokey……tak lawak pun!!
Yeh…yeh..tahuu tahuu tak lawak




Ni air belum naik..kalo air pasang boleh la mandi tapi memang cetek lah
Paras lutut orang dewasa jer…nak buat aksi terlampau kat pantai macam dugong pun boleh
Dipersilakan…takde sapa nak larang …silap silap dugong pun join sekali   haha


Kitorang berkelah sebenarnya..dah hampaq tikar semua tiba-tiba muncul anak anjing
Potong mood betoi….i don’t want touch the dog wokey…
Bukan I nervous dengan dog..dog yang nervous bila Nampak i
That why la I tak suka nak tunjuk muka retis I kat dog
Hmmm…betooiiii!!!!
Tak caya sudah!!! Hahaha


Lastly kitorang decide nak jalan jalan je kat pantai sambil photoshoot
Yeahhh!!!! Itu lebih membahagiakan
Bekal ??packing balik….balik makan kat umah ajelah…lagi aman





Berkejar kejaran dengan si anak ketam
Bijak rupanya anak ketam ni!!
Sebab apa taw???? Kitorang lalu aje dia buka laluan
Dah rasa macam jalan atas karpet merah pulak…feeling retis sat nah!!! :p

Ini adalah budak kecik geli seluttt..siap kena berdukung bagai


Ini pulak adalah budak yang selalu syok sendiri..tak pernah kata tak syok
Syok sokmo lah!!!!


Dekat pantai kelanang ni walaupun tak ramai pegunjung tapi safety
Sebab kat sini ada JPAM a.k.a penyelamat
Nun sana menara penyelamat kihkihkih
Ada abang gagah perkasa bersama dengan dog bernama spicy
Bukan kfc hot and spicy tapi spicy the mission dog!!!! wahahaha  

Ok, nak dipendekkan citer..banting/kuala langat ni kawasan eko-pelancongan sebenarnya


Banyak tempat menarik yang kita tak tahu yang boleh dikunjungi
Seperti Paya indah wetlands,Tanjung sepat, Pantai tg.rhu, pantai morib, bagan lalang
Istana jugra, Ladang logan, ladang teh boh dan sebagainya
Aktiviti riadah seperti Paragliding (luncur angin), perahu layar dan padang golf pun ada
So bawak bawak lah anak korang kenal selut dan pasir, Pokok rhu dan pokok bakau
Tak perlu pun nak berbelanja besar…curi sikit masa korang aje untuk riadah secara santai


Jom kita minum dulu sebelum balik!!!
^______^


Sudah sudah lah tu fa’an…balik kira kat rumah pulak, wokey?

5 comments:

  1. betul2 kalo cheery xbgtau akak xtaupun wujud pantai kelanang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bismillah,
      Pantai Kelanang sungguh best sekarang...CNY minggu lepas, ramai yang gi bercamping ngan family...memang happening.
      Tempat solat n mandi pun selesa.

      Delete
  2. amboi sari aynti pi picnic tak bawak akak
    elok sangat naa
    akak picnic kat sungai jugak
    tapi picnic kecil-kecilan jaa
    sempoi ^_^

    ReplyDelete
  3. tahu ciksu dh sampai masa pegnant hari tu.
    dekat dgn pantai morib.tp sunyi la masa pergi tu.. suka pemandangan waktu ptg.

    ReplyDelete
  4. Bismillah,

    Best baca entri ni...dengan gambar yang sungguh mempesona.

    Jom baca entri saya:
    http://nurfarah911.blogspot.com/2015/02/homestay-mampu-milik-dan-selesa-di-havs.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...