Tuesday, November 11, 2014

Pekasam Daging bukak selera

Aku sekarang ni tak bape nak aktif sangat dah
Bukan sebab buzy pun…awai-awai nak bagitau
 bosan plak bg reason yang sama hihi ^___^
Buzy keje..buzy keje..buzy keje…jawapan cliché kan?
Kali ni reason luar biasa sikit
Sebab…takdak idea nak menulis!!!!
Hahahah…reason jujur..amekkaw!!

What?? Ct cheery tak de idea menulis??
Biar betoi tooqqq???

Otakk ko!! Aku pun manusia kot bukan alien nak menulis memanjang
Ada time aku bosan menulis..ada time aku rasa loser dengan blog
Ada time aku rasa nak manjakan diri dengan bermalas-malasan
Ada time aku rasa kering kepala dengan ion ion positif dalam otak
Ada time tak minum dugro otak pun tak berkembang dengan baik
tak dapat nk g taw  “otak unta lebih kecik dari matanya!!!”
Ngeh..ngeh..ngeh!!! 
-..-

Sejak dua tiga empat lima enam hari ni aku pasan
kenkawan fb asyik update pasal perkasam daging
terutama area utara nun sana
Bukak fb Nampak perkasam daging!
Tak bukak fb terbayang perkasam daging!


Excually aku tak pernah merasa lagi perkasam daging ni
Before ni 2/3 tahun lepas ada la ternampak dalam blog akak-akak
Tapi tak feel apa-apa pun tapi tahun ni macam teringin plak

Dah kenapa ang ni cheery??
Ntah lah!! Tanda-tanda pernuaan kot!!  Hahaha
Kita sedar umur dah meningkat baq ang!!!

Buat masa sekarang ni aku tak jumpa lagi kedai yang jual pekasam daging
Dekat area Selangor ni
Kalo ada inform aku k!!!!
Ada jugak cari dekat pasar..tapi takde
Tanya dekat akak-akak ofis, semua buat muka 
awkward, innocent, annoying,irritating 
Katanya “tak pernah dengar pun!!”
Siap ada yang Tanya lagi…”wujud ke?”

Hello!!!! Kalo tak wujud takde maknanya aku nak cari
Katak panggang and biawak goreng boleh wujud
Apasal pulak perkasam daging takleh wujud??

So malam ni dinner with ikan masin goreng
Jadilah untuk melepaskan kempunan…..


sedapppp baq ang!!!


K bye..take care korang
 ^____^

5 comments:

  1. Ahkak tak pernah mewaser lagi pekasam daging tapi kalau pekasam ikan memang sedap tokk ^_^

    ReplyDelete
  2. 1st time dgr pekasam daging. hehe

    ReplyDelete
  3. sis dah pernah dapat dah pekasam daging nih.
    kelik sis turun kedah, dia belikan buat ole2.
    tapi sayangnye.. x boleh masuk dgn tekak sis.
    tak biasa makan kot. takpon x tahu nak masak camner.
    hahahahaha

    ReplyDelete
  4. hari tu masa dkt maha rumah negeri kedah ada jual pekasam daging..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...