Friday, May 1, 2015

WCT, kau jadikan aku seperti pengemis!

Selama nih aku kurang luahkan sesuatu yang mengaibkan macam nih.
Tapi Kali ni aku akan luahkan sebab dah tak tertanggung bahu ini mengalas bebannya. Mental dan emosi aku terganggu akibat Dari hal INI. semoga luahan ini menjadi pengajaran untuk sesiapa yang teraniaya

Eh..rasa sebak pulak mukadimah aku nih. Bawu satu perenggan rasa macam dah berair kelopak Mata.hihi

Tapi entry ni serious, okey!!
Kejadian nih berlaku pada aku sendiri dalam waktu Sekarang, hari dimana entry ini di tulis dan dicoret coret seperti kucing yang comel mencakar cakar rumah papan tuannya
T____T

Bawu 2 perenggan dah nangis...macam mana nak tulis seratus patblas perenggan nih??

Okey, perenggan yang ketiga..confirm cool macam mat kool kawan kutu...eh kawan kutu pulak?? Kawan Ku!!! Maaf kenkawan..typo pulak!

Hari nih rasa letih sangat..sampai rumah tewus terbaring tak sedar diri..sedar aje diri bantal dah padat dengan Peta dunia..kalo tadah tadi dah dpt kolagen asli sekoley

Uwekkkk..ko memang domoh kan ct cheery?

Kenapa aku letih sangat..bersuka neka ke Kat Ofis? Tidak!!!! Sama sekali tidak. Bos aku bukan sporting nak kasi berjimba dalam Ofis..kalo KO keje dengan dia tenaga ko akan dikerah seperti pengemis mengerah kera nasi menjadi lembut untuk santapan dinner time nanti.

Kalo KO keje lembab mcm kura kura, dia akan push ko keje seperti lipas kudung yang mencari kakinya

Dah melalut jauh sangat nih T__T

Actually.. Aku didesak berhenti keje oleh Bos Aku atas alasan yang tidak munasabah.
Alasannya Aku selalu amik cuti migraine.
Padahal ...secara hitam putihnya Aku bawu 2 Kali amik cuti migraine. Kali pertama full day..Kali kedua half day. Tang mana banyak nya? Bos aku ni benak ke bongok dengan Kira Kira? Xpe..Aku anggap dia benak..xhabis belajar sbb cikgu cuti bersalin.

Hari dia desak Aku tu ..Aku tak leh terima reason dia..aku cakap mc tu hak aku. Dia as a manager tak boleh halang aku amik mc. And than dia tambah..performance aku xbagus...so so aje. Dia xnak buang masa.  So, Aku mintak dia bagi Aku satu lagi peluang..if performance Aku tak bagus Aku akan improve myself.

Lastly dia decide bagi Aku 1 month peluang untuk improve. Tu pun Aku tahu dia tak nak bagi peluang tu tp terpaksa

Aku terima sebab aku suka keje situ.. Dengan kawan kawan yang baik dan happening

Menjadi satu dugaan untuk aku apabila hari ini Aku punya gaji dihold boleh HR.
Aku naik HR mintak penjelasan ..atas sebab apa gaji Aku dihold?

Memula Aku jumpa staff HR..dia cakap gaji Aku hold sebab tak tahu status Aku.
Aku cakap Aku xfaham status apa?

Pe kejadah status?dalam fb terang tang tang tulis Aku single and available

Tak tengok fb lah tu -____-

Owh bkn status tu..kata budak tu diowg tak tahu Aku confirm resign atau tidak

Nampak tak kejadahnya Kat situ?

'I tak Ada hantar Surat resign pun kenapa boleh timbul isu I nak resign? I nak keje lagi, I tak nak resign'

Lepas tu ..diowg soh Aku masuk jumpa HR manager...

Orang kata doa orang teraniaya ni Allah makburkan..dan alhamdulillah Allah mendengar DOA Aku..syukur sangat.

Melalui HR manager Aku mintak gaji Aku dibayar...finally Aku dapat gaji Aku walaupun dengan Cara yang kejam..
Aku kena cash cheque Kat bank yang susah giler nak jumpa tu, hong Leong bank.

Yeah WCT, KO jadikan Aku seperti pengemis, mengemis Wang gaji sendiri.

Rupanya gaji Aku dihold Bos Aku atas sebab nak menyusahkan Aku, maybe..supaya Aku give up dan berambus Dari situ, maybe!
Dan manusia yang menjadi dalang menghasut Bos adalah assistant dia yang hodoh Dan busuk hatinya..hati dia yang busuk tulah yang menjadikan rupanya hodoh kalo nak taw

Dan info yg Aku dapat lagi...rupanya Aku bukannya mangsa pertama...ramai dah yg kena sebelum Aku. Assistant Bos tu tak boleh tengok orang lebih Dari dia..yelah kan..aku kan sari yanti? Kan lawa lebih dari dia? Kan kan kan?? ^_____^  Bos pulak jenih berat sebelah..memang padan lah depa 2 orang tu....sama sama hodoh

Alah...entry nih dah jadi emo Dan penuh dengan dendam kesumat..

Sekarang nih Aku tengah mencari jawapan:
A-nak behenti 24 jam tanpa notis
B- behenti secara berhemah iaitu notis
C-teruskan keje dengan Bos yg selfish dan mengadap assistant yg hodoh
D-lain lain..........nyatakan

Kowang Boleh Bantu Aku buat keputusan?

Xoxo
Mangsa teraniaya
T_____T

9 comments:

  1. tak tahu nak suggest camne ct
    sedih akak baca entry ni
    teringat masa akak kerja dulu
    collegue ok tapi problem lebih kurang macam siti ni la.
    rumit kes ni..
    fikir baik2 yea, fikir masa jiwa kita tenang..
    akak doakan moga dimudahkan segala urusan siti
    aamin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks akak..alhamdllah sy tenang sikit. hope keputusan sy buat nih utk kebaikan

      Delete
  2. susah kalo keje dgn org yg busuk hati ni.. nnti kite tak seronok lps tu stress. akak cadangkan chery slow2 cari kerja lain dan kalo dah dpt berhenti je. In sha Allah rezeki Allah tu luas. bos yg ngok ngek dgn assistant die tu biarkn je diorg bersama sbb org bongok layak dgn org bongok je.. kesian jelah kat diorg tu sbb lahir2 tak cukup sifat. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah.sy dah slow slow Cari keje lain nih.. kdg kdg kehadiran kita tu utk bagi pengajaran Kat orang lain. So redha jelah

      Delete
    2. Tulah.sy dah slow slow Cari keje lain nih.. kdg kdg kehadiran kita tu utk bagi pengajaran Kat orang lain. So redha jelah

      Delete
  3. susah klo keje mcm tu..dapat gaji blah aje la..nnti lagi lame kerja situ lagi mcm2 die buat...ehhhh xfaham betul hati manusia ni

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Yah..aku akan pilih b but not now..coming soon

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...