Sunday, June 24, 2018

Riang Ria Raya 2018

Fuuuu...Tak update blog 2 Bulan lebih tuuu!
Nikmat yang Tak terungkap beb!
Bebas semacam Rasa dia.


Balik Hari tu semua sibok Tanya pasal aku benti keje untuk jadi Suri rumah. 
''sayangnya!"
"Dah elok2 keje gaji tinggi, pangkat pun tinggi, rugilah benti!"
"Belajar tinggi2 benti keje jd Suri rumah ja?"

Ada yang sampai siap buat planning untuk aku tuu...
"Takpe, anak besaq sikit nanti update resume, Cari keje. Sayang ijazah tu Tak pakai!"
 Aku appreciated sangat! -..-
Tak sangka betul makcik2 bawang nih amik berat betul! Sampai aku Rasa bawang2 nih kalo cincang2 buat kerepek bawang boleh jual nih.. business katakan. Bahahaha

Eh kejab....Sebelum tu Somi aku dah angkut barang2 pindah dari KL. Lega siottt. Kalo Tak, Abg Umah Sewa tu asyik menanya ja bila nak collect barang. Since dia nak renovate rumah Sewa tu so brg2 aku agak menganggu kerja2 dia lah kan. 
Yes ...I know!

Ada 3 beg plastik hitam tu sampah, aku suruh somi aku buang, diangkutnya semua Naik trak ko Taw....sabor jer lah. 

So far rumah belum kemas Pape lagi...Dan aku pun belum masuk duduk lagi. Nanti2 lah....nak raya kat kampung dulu. Insha Allah lepas Raya nanti....Raya kan sebulan!
Hehehe ^__^

By the way....anak aku dah start solid food 19hbln Hari tu, ulang tahun yang ke 6 Bulan. Marah dia aku asyik2 lap mulut dia yg belomos tu....kawan tu nak makan sangat dah! Hahahaha 😂

Raya aku biasa2 jer...tiap2 tahun Sama jer walaupun Kat title tu pulun jugak tulis 2018. Hahaha 😂

Raya Kat Malaysia kot ...lain lah Raya Kat merkurius ke kan bawu lah luar Biasa Kita panggil. 

Sehari sebelum Raya tu sibok COD ikan pekasam. Aku belum inform kan, since jadi Suri rumah nih aku tolong Mak aku jual  online Dan offline ikan pekasam. 2 product ikan pekasam Mak. Pekasam ikan lampam Dan ikan temenung. Kedua-duanya laku keras. 

Jab aku tunjuk sikit ikan pekasam favorite

Aku paling suka pekasam ikan temenung...sedap siott...lemak masam.
Dibuat khas untuk sesiapa yang Tak makan ikan darat....so boleh lah dapatkan ikan temenung nih. Kelebihan ikan pekasam Mak aku nih bersih, wangi Dan masam. Process membuat dia Memang Mak aku sangat jaga kualiti. Bilas Banyak Kali k...sbb Mak cakap basuh Tak cuci ikan pekasam busuk Dan cepat rosak.

Dah cukup pasal ikan pekasam..tadi nak update pasal Raya kan hahaha

As usual...setiap tahun menu wajib kami. 

Tahun nih Raya sebelah keluarga aku Kat kampung Kuala Lanjut. 

ALuth yang dah Susah berpisah dengan puting... Lol!

Tahun nih masih Tak cukup ahli Sebab 2 orang kak aku Raya sebelah mentu. 
Tak dapat nak snap gambar family. Tak pe... inshallah raya haji nih Kita tangkap semua masuk gambar hehehe

Seriously xsuka Gaya ayh aku tu hahaha

Gemok kan aku..berat aku Naik 10 kilo pas bersalin T____T

Ini Mak aku...xsempat nak gedik2 bergambar Mak dah salin baju. Huhu

By the way...semua gambar2 dalam nih aku dah upload masuk fb Taw. Korang yang dah tengok mesti akan bosan kan..mesti korang macam "kenapa aku kena tengok gambar yang sama berulang Kali? Why? Nak muntah siottt!"

Amboiiii...sungguh over effect nya pada korang kan. Gambar sari yanti kot xkan nak muntah pulak! ^___^ hehe

Aku pun Tak Pasti kenapa kena upload gambar yg sama. Yang aku Taw aku kena berambus skrang Sebab anak aku dah jaga.
..pukul 4 pagi dia dah bangun nak main2... Yang ummi dia dok mimpi main salji Kat merkurius lagi...eh? Bahaha

Dah kata mimpi tu mainan tido main Kat mana2 pun boleh aiihhh! 

Cauuu...wasalam!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...