Nuffnang ads

Monday, January 4, 2021

Semak status Permohonan i-sinar

 Assalamualaikum

Hari ni 4 Januari 2021..so dah boleh semak status Permohonan i-sinar.

Berikut aku kongsikan cara buat semakan status i-sinar KWSP secara online. Ada 2 cara nak semak...melaui i-akaun KWSP uolls atau terus jer ke website isinar.kwsp.gov.my

Dibawah ini cara terus ke website i-sinar

1. Klik link i-sinar di atas

2. Cari butang SEMAK STATUS

3. Masuk IC no dan No telefon bimbit yang sah.

4. Done. Nanti dia keluar lah result nya.

Cara melaui i-akaun KWSP pun mudah jer. Log masuk jer i-akaun KWSP ahli. Pastu klik inbox. Nanti Kat situ dia Ada notification berkenaan status Permohonan uolls.

Kalo uolls tak lulus Permohonan i-sinar kategori 1 , uolls boleh mohon kategori 2 yang akan dibuka pada 11 Januari ini. I-sinar kategori 1 ni pun masih dibuka yeh sehingga 30 Jun 2021. Nak mohon i-sinar kategori 1, boleh rujuk sini Cara mohon i-sinar kategori 1

By the way...

Sharing is caring...daa 

Sumber: ecentral



8 comments:

  1. aduh takotnya nak check status permohonan

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. mudah je nak semak.. moga membantu mereka yang memerlukan..

    ReplyDelete
  3. dah tak bnyk simpanan kwsp. hehe

    Terima kasih kerana sudi singgah dan komen di blog ejulz. :)

    https://ejulz.blogspot.com/2021/01/senarai-pengomen-tegar-dis-2020.html

    ReplyDelete
  4. semoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...