Friday, July 31, 2015

Raya kedua (upin Dan Ipin)


Mungkin reader akan rasa, raya aku paling rare Kat Malaysia Dan maybe jugak Asia.
Hahahaha..suka Hati dimaklumlan upin Ipin adalah sebahagian Dari ahli keluarga aku...wah eksyen sangat ang nih !

FYI, selama nih aku dok update entry blog guna phone jer. Wah..gigih sungguh ang cheery? Off course kena gigih...kejayaaan bukan datang golek golek ,dance depan ang.
Eh..eh..emo pulak ang??

So sorry sangat kalo aku tak blog walking tempat korang. Faham jelah kalo guna phone, masuk blog tu loading lambat sikit, berambus lah Dari situ. Banyak keja lain lagi nih nak buat, basuh Baju..mop lantai,sapu sampah, lipat Baju yang dah jadi bukit bugro tuh. Dah siap kemas rumah semua, nak kena ke pasar nak masak lagi kan. Letih sungguh jadi suri rumah nih. Subahanallah.......

Hahahaha budget mcm berlaki, ber'anak
Wekkk :-p wayang sangat!!

Juadah hari raya memang tak Ada shot pun. Tak ingat langsung. So tngok jelah gambar  kuih raya nih yeh..hahaha.
Tahun nih, juadah raya semua buat Dari kuih raya hingga ke ketupat palas Dan ketupat jantung. Tak Ada pun yang beli...kalo beli pun pati air sarsi aje lah hahahaha OK xlawak langsung!
-..-

Raya kedua masih lagi sama mcm raya pertama, ramai sanak sedara datang beraya dirumah. So memang tak leh nak gerak mana, bimbang sedara datang tapi tak Ada tuan rumah kan. Cian diowang datang jauh jauh nak beraya.

Tengah hari dalam jam 2 macam tu bawu kitowang kuar beraya rumah isteri arwah abang sepupu. Jenguk Anak2 dia. Diowang nih sejak arwah tak Ada, tak Ada yang datang jenguk sedara Mara sebelah bapak diowang. Tak tahu lah kenapa, segan ke ataw merajuk ke? So kami tak nak lah silaturahim tu terputus mcm tu aje, so datang lah menziarahi kan. 

Alhamdulillah, sihat sihat semua, masing masing dah besar..Ada girlfriend dah pun hahaha. Mak Teh ang nih pun terkial kial Cari suami, kowang lagi advance dari Mak Teh noh....

Gambar tak Ada shot pun sebab lupa...semua benda aku lupa. Maklumlah faktor peningkatan USIA.

Petang tu jenguk umah upin ipin. Beraya and then main main dengan diowang.
-____-


Kambing nih masa Mak dia tngah buntingkan dia, diberi makan pucuk ulam raja. Nazim lah punya keja nih! Habis sayur favorite aku diragutnya. Sebab tu lahir aje dia, puteh macam nih.. Protein lebih haha

Geram..macam nak dipicit picit ja upin nih.
Kambing nih bila masih kecik aje pun nak comel pun, kalo dah besar tumbuh Janggut bagai...lalu depan Mata pun dah malas nak pandang kan hahaha

INI lah upon ipin..Adik beradik kembar, penuh dengan kasih sayang haha hahaha.
Kiss kiss mulut nih dah biasa dah..small matter ja nih kehkehkeh


Aku ingat lagi, masa aku sampai Kat kampung. Anak sedara aku, nazim ni terus pegi amik upin ipin Kat bangsal Dan tunjuk Kat aku. "Ateh, ni upin ipin. Kawan baru cik!" Aku macam "what the kambing?" Siap bagi nama lagi, tak menahan Anak buah aku nih. Ikut perangai sapa lah ang nih!

Nazim ni percinta haiwan, same like me. Sebab tu Bab lembu bersalin kambing beranak itik bertelur share dengan aku.

Tapi aku tahap biasa biasa ja tapi nazim tahap advance sangat. Kowang tengok lah kambing pun dipeluknya.

Pastu setiap petang senja kena pekik ngan IBU dia "nazim hakimi, ang pegi masuk mandi sekarang, samak badan ang tuh!"

Amboi akak aku nih, siap soh samak tuh tak menahan, padahal kambing ja pun hahaha.

Pastu petang tuh lepak Kat luar rumah tengok tengok alam. Lepas tu selfie sikit. aku kalo selfie Ada ja yang nak menyibok. Nak selfie pun xsenang lah. Semua tak berbaju pulak tuh...opsss, aku masih berbaju yeh hehehe

Okey..dah, itu aje. Rasa mcm tak best aje citer aku nih.. Nasib ang lah labi!!! 
^____^


2 comments:

  1. amboi,, peluk kambing mcm peluk teddy bear.. hehe

    ReplyDelete
  2. Rilek je dia ngan haiwan ye, Cikna ngan kucing pun......

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...