Sunday, May 22, 2016

Shell-out Subang Bestari


Hari ini kita lari dari rutin kebiasaan. Asyik sembang pasal keje, sibok, business, keje, business, sibok... Bohsang sangat aiih...

So hari ni aku nak memperkenalkan kepada korang satu kedai seafood yang paling terbaik, paling rare, paling oh..ohsome, paling lain dari yang lain, paling save budget, paling kenyang. 

Haaa...dah mengelupurkan? ;D

Kahkahkah...kenyang but save budget tu yg penting buat mengelupur 3 Kali sehari selama 3 malam turut-turut.


Ninn diyaa...

Terletak di Subang Bestari, Jln Tasik Raja Lumut, Flat U4. 

Tak susah pun nak Cari tapi tak Mudah nak nampak kahkahkah. Dia berada dalam kawasan flat. Kalo korang dah jumpa flat U4 tu betul lah tu. Masuk ja kawasan flat tu, drive tewus masuk ke dalam. Dia berada dibahagian dalam. Masuk dalam dah korang akan nampak signboard 'Sue Tuya Shell-Out'...hah situlah tempat nya. 


Sue Tuya Shell-Out ni baru sangat ja beroperasi. Since April yang lalu.

Tapi dia punya ramai dan well-known tu macam dah lama ...mcm dah buka sejak zaman Tun Teja lagi. -___-

Aku sendiri pun tak boleh nak mengawal hawa dan nafsu ...memang tak sabar-sabar nak try makan Kat situ. Hari-hari jilat screen phone bila nengok gambar Kat fb Sue Tuya Shell-out nih.

T___T



Finally last week aku dapat berkesempatan jugak menjejakkan kaki  di shell-out. Memang different restaurant ngan port retis dok lepak tu tapi at least concept dia sama lah. Shell-out jugak...seafood jugak! 


 Merasa jugak concept makan bersepai dan berhantu dikalangan retis-retis tanah air.


Blurppp!!! Alhamdulillah
;D

Nampak tak? Sampai senget-senget aku kekenyangan. Hohoho ;D

Harga sangat murah dan sedap.
1 set RM50.00
Satu set ni untuk 4 orang makan.
Set nih exclude nasi Dan air taw.

So total cost untuk satu set seafood + nasi 3 mangkuk, Oren jus 3 gelas dan air kosong 3 gelas. RM67 dan sen sen.

Pada aku murah sangat kalo nak dibandingkan dengan shell out Kat damansara tu.

Tapi pada yang tak makan seafood don't worry boleh jugak join Ber shell-out jugak sebab diowang Ada menu lain, menu western and menu goreng-goreng.

So, sesiapa sahaja yang membaca entry nih go lah....go to shell-out now.

Confirm puas semacam jer korang selepas melangkah keluar sambil blurpp bau seafood. Jangan nak salahkan aku kalo korang ketagih shell-out nih dan ajak-ajak lah aku shell-out skali. At least terbayar penat lelah aku share entry shell-out nih kan ekehkehkeh...



Sekali lagi lokasi Shell-Out

Dekat flat section U4, Jalan Tasik Raja Lumut, Subang Bestari.

Buka dari selasa sampai Ahad (Isnin close)
Jam 5pm till 12pm (Jumaat sampai 1am)

Boleh follow fb Sue Tuya Shell-out untuk eyes-refreshing kihkihkih ;-)

Happy weekend lovely readers
^___^







5 comments:

  1. Hamboiiii... iols pulak rasa macam nak jilat screen pc! Hihihi..
    okay blh terjah sebelum puasa. =D Harga tu yg penting murah!.^^

    ReplyDelete
  2. ni kalau pergi masa bukak puasa terawih pon ntah kemana nanti.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Entry ini kategori kejam untuk dibaca time bulan poser nih!

    Ppssstttt...!!! Kalau yang macam cik CT Cheery bedal tu berapa RMnya???

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...