Tuesday, June 7, 2016

Cabaran berpuasa ketika dalam fasa berpantang

Wah...tajuk memang nak gempaq Saja. Takyah nak terkejut sangat lah. Bukan pantang sebab beranak ke hape pun. Lama tak blog tetiba muncul dengan citer berpantang....hoii bila beranak? Bila kawen? Sentap Kak janda tak beranak tu.

Entry before nih aku penah citer Pasal aku buat Atkin kan....hah yang itulah. Aku masih jalan kan misi nak turun 15 kilo tu. Giler banyak Wei...misi aku kecundang dah minggu lepas....kahkahkah

Memang cabaran sangat bila bulan Puasa buat diet Atkin...cam nak pitam ja. Berdiri pun dah tak seimbang. Berjalan pun aku rasa mcm senget sebelah. Kat Ofis tu kerusi meja, dinding yg tak bersalah tu pun aku leh langgar . So fikir2 balik rasanya baik stop jer dulu diet atkin nih sebelum company aku mengelami kerugian besar akibat dilanggar garuda yg comelnya... Kang ibadah ke mana-mana, fikiran di awangan, body Kat katil hospital...kehkehkeh

Okey...nak bagitau Eskinol in stock now. Cepat lah grab before habis. Biasa aku restock Pimple fighting banyak tapi Kali nih memang tak banyak...sebab stock limited. Tambah musim sekarang ramai yang nak bebas jerawat before raya. Stock available pimple fighting, ice pore, spot less, classic and papaya. Leh refer entry ini utk tahu function dia.

Rasanya yang ke seratus lapanplohlapan Kali aku nak bagitau aku nih busy kalah rosmah. Eskinol nih aku Pos setiap Sabtu sahaja sebab aku kumpul order and Pos skali harung. Tak sieh la Wei...tiap hari nak Pos. Dah Pos Ofis jauh..Jem... crowded ngan Lautan manusia. Manalah parking pun limit. Cair lemak-lemak berkrim aku. Pastu Pos dua,tiga pack ja...oiiii...naiyaaa oihhh!

So Kita buat kerja bijak sikit...seminggu skali ja postage okey...

So korang sabar-sabar lah sikit nak dapat stock okey. Sabar itu indah tambah pulak bulan mulia nih..hehe

Kalo aku update gambar makanan..korang nak kecam aku tak? Hahaha

Taraaaa.......


Ajiesyi jadi model  Eskinol sat...

Lain Kali aku hupdate gambar makanan yeh...kehkehkeh

Kesempatan ini aku nak ucapkan Selamat berpuasa pada semua reader dan blogger seluruh dunia. Mari kita sama-sama tingkatkan ibadah di bulan yang mulia nih. Malam seribu rahmat...inshallah doa Kita dimakbulkan Allah. Amin...

Jumpa lagi...



7 comments:

  1. Pernah jugak try atkins puasa taun lepas.. X boleh tahan temptation masa bukak puasa tu.. Banyak sangat pilihan.. Aduhhhhh

    ReplyDelete
  2. Selamat menjalani ibadah puasa cik Ct Cherry.

    Maaflah Mrs. A tak tau nak komen banyak sebab kurang reti dengan diet Atkins Atkins ntah apo ko bondo ea tuh! muahaahaaaa

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa akak.. atkins ni, better jgn buat masa bulan puasa... zizie dulu just double kan sayur drpd nasi dan makan masa berbuka ngan sahur je. hehe..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear..sorry I terdelete comment u..xsempat nak amik no phone.baca email I reply

      Delete
    2. Dear..sorry I terdelete comment u..xsempat nak amik no phone.baca email I reply

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...