Friday, July 19, 2013

10 Ramadhan: Bermonolog dengan Usus

Hye, assalammualaikum kowang…
Apa aku nak update tah..posa-posa ni , aku mcm xde citer plak kobar kat kowang..


kowang posa tak hah??

Nak soh aku citer apa? Pasal juadah berbuka? Juadah sahur? Baju raya? Duit raya? Atau bonus raya?
Semua xbest!!*geleng kapla…juadah berbuka dan sahur aku mkn asal boleh aje..mak aku pesan xbaik membazir *dann dan tingat pesan mak kan..haha

Baju raya? Aku malas nak pikir dah..sbb mls nak cari,aku beli online je kot nanti.
Pasal duit raya…aku yg kena kuarkan duit raya taw ak,makluk suci mana nak bagi aku duit raya walaupun wajahku sesuci lebaran masa tu..xde..xde..ayah aku pun dah xlayan

Urmm…bonus raya memang  xkan dpt la kecuali ko keje gov. ko jgn nak mimpi di pagi raya yeh..ko keje swasta.

Sejak ramadhan ni muka aku mai ofis memang xleh nak segak dah. Aku touch up la bape kilo tepong pun memang xleh nak suci dah. Kowang nak taw kenapa? Sebab perut aku mogok…*apa kena-mengena tah muka ngan perut...
krok krek krok krek, merengek nk mkn….even aku dah suap sahur tapi still nk makan…perut apa tah..
tong drum ke tong sampah ni?

Biasanya klu bangun sahur, kowang mesti tahan sampai petang right? Tapi perut aku pukul 10/11 dah merengek..belum smpai half day lagi tu..ish melampau sungguh perangai dia tahun ni. ..
ikut perangai sapa tah..?bahaha..

Smpai petang je,kebulur la. Lembik , lemah dan lemau *amik, package 3L..
Lepas tu keje memang xleh nak focus dah, otak fikiran pun dah nonok dah..main2x aje lah, jadinya satu keje apa pun xleh nak buat… lemah sungguh!!!

Bila dipaksa buat keje automatic kuar muka comey lotey tahap ank kucing parsi..

"
"
"
"





"
"
"
"


Budget mcm owang kesian tapi haram diowang nak layan..keje ko pandai2x la ko siapkan…
Ko ingat owang nak tolong buat kan??? Dah la tak cantik!! Xcantik buat la cara xcantik…
Keje tetap keje, puasa tetap puasa, jangan nak mengada-ngada….dah amik cuti raya kan???

Hah, siapkan keje ko cepat!!!!!!!

Baik lah !!! aku siapkan*sebek

 [bermonolog dengan usus]

Dot…dot…dot….publish J

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...