Sunday, February 9, 2014

Teppanyaki yang rasa macam nak bagi kaki

Okesss,ini citer beberapa beberapa hari lepasss...yang pasti before aku balik kedah ritusss
date tak ingat..sebab pelupa aku ni dah tahap ibu-ibu beranak 999..kan ibu beranak satu pun dah 99 saraf putus inikan pulak beranak 9 cer kali tengok 99 x 9 kan dah jd 999..eceh ..
[school dulu mate Tam[read: matematik tambahan] ko dpt bape sebenarnya???]

eh eh ko?? -_____-
Aku nak cerita pasal teppanyaki kan?? so tak payah lah nak tanya mate tam aku dapat bape,
lulus ke tak lulus ke,ko peduli apa? tak ada kena mengena pun mate tam dengan teppanyaki!!!
***eh,emo plak tiba-tiba**
Dah lah,tak mao lah cakap sal mate tam ,aku sentap wokey!!!! centcitifff pfff!!!
Aku bukan tak reti kali-kali,
aku just blur-blur ubi jer...:D



Before aku sesat dalam mall sunway ni baik kita capture tiang dulu,
Bukan capture kereta wokey,capture tiang...
Agak-agak sesat dah kita leh mintak tolong abang guard 
" Tulong,tulong,tiang sy hilang! tolong cari abanggg!!!" **sambil kejib-kejib mata
wokey,sowy terlalu bermotiff sangat...

wokey, i loike sangat gambar ni sebab i nampk puteh dari biasa...
itu bukti nur diwajah ku functioning luar biasa hari tu..**amboih!!!

Mereka posing bergitu chantik sekali...tp nur diwajah xleh lawan aku..kihkih 


Kalo korang nak nengok chef masak ,mcm mana diorang grill dagIng dan goreng togey,
gie duduk depan sana,pas tu baju korang pun kena percikkan minyak dan 
bau yg sewaktu dengannya
hihi...:D

Air colour jernih tu i punya, limau ais trouble..scary tak??
apa yang trouble lah agaknya...
Benda alah kat bawah tu serbuk soda agaknya sebab bila i kaco air tu jadi carbonate sikit rasa dia.
Air satu lagi tu teh o ais. pun sama taruk serbuk soda...rasa dia dah macam air asam dah..

Ini sup manis..rasa dia mengelikan tekak iooll uools..geli!!!
Menurut kwn i sup ni bagus untuk owang demam..
Aku klu demam rela hirup sayur air jer...lagi best tekak aku nelan..huh!

Ini i punya..chicken teppanyaki..chicken dia memang sedap sngat 
Luar biasa sangat..."bang,request resepi satu bang?"
agaknya diowang masak dengan penuh kasih sayang..
cliche sangat ingredient tu ..menyampah!!!

Yang ni Teppanyaki Beef...sedap jugak umpama nak angkat kaki atas meja
punya nak describe kesedapan daging tu kan..**tolong lah percaya**


Ini pun sama tapi tak serupa, beef jugak just tambah black paper..
klu dah ada black paper ni sedap dia umpama nak taruk bontot atas meja..
panas bontot kan dok atas kerusi xleh,xkena air-cond**apakah??**


Ni antara menu-menunyer...

Muka owang lapor...


Air Carrot jus dengan nasi goreng apa tah..xingat.
selain Teppanyaki menu Restoran Mr Teppanyaki jugak ada menu lain taw..
bergoreng dan set western food
so, klu pergi dengan partner yang tak makan makanan jepun ni leh jer request 
makanan lain yang boleh ditelan tekak dia.

Nampak tak?? kan aku xbape selera tu nak makan...telan pun macam nak tak nak jer..
Muka sorang-sorang macam nak bagi kaki jer teppanyaki ni..bahahah
tapi habis jugak sebab tak nak membazir...i pinggan tenppayaki jer dah arround 16 hingget...
Pepatah owang tak nak kurus ada mengatakan, 
biar rugi dalam mangkuk toilet jangan rugi dimeja makan...
kihkihkih -..- *tolong lah faham


Sekian wassalam...nak balik melabur dalam mangkuk jamban
-______-


6 comments:

  1. akak teringat anak buah akak selalu kalo nak beli mekanan
    mesti nak cari tukang juai yang muka ada nurrr..hehe
    btw bestnya ratah togey tu..
    teringin arr nak mamam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la akak..togey banyak kandungan iodin**tiba-tiba hehe

      Delete
  2. sebenarnyeeeee.. sedap ke tak sedap?
    hahahahahaha... kalo baca memula mcm ckp sedap. pastu bila dh nak habes cam cakap x sedap. sedap ke x?? hahahahaha.

    *tetiba blur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..saja nak bagi akak blurr pepagi ni..haha sebenarnya xsedap.yg sedap pun daging tu ajer..yg lain hampeh.xkena dengan tekak sy..kihkih

      Delete
    2. okeh.. x sedap lah maksud nye.. hahahaha
      tetiba blur~

      Delete
    3. ok sy faham.owg pom ni memang slalu jer blur..sy bangga jadi pom **tiba-tiba

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...