Tuesday, February 11, 2014

Magi Goreng Cili Kangkang ikat suami


Dah lama aku tak update pasal masak-masak ni kan?
Maksudnya ?? Dah lama xmasuk dapur kan?
Tapi sebenarnya,memang xpernah masuk dapur pun.
Semenjak dua menjak,menjak2x mimpi kawen dengan putera raja bersiung ni jer pun..
Tiba-tiba nak rajin masuk pulak la kan??
*tiba-tiba dah kantoi kat situ mimpi kawen*huhu!!!

Wokey lah,mari kita kembali ke pangkal jalan..
Rajin semula masak-masak,walaupun xdak sapa pun nak ckp ..
“sedapnyer!!!!!sedapnyeee!!!”
Tapi kali ni jer lah..pas ni tunggu pulak 2,3 bulan nk update sal masak..
*padahal xpenah ada hati pun nk citer sal masak-masak*huh!

Resepi kita pada hari ini yeh abang abang yeh
Sangat –sangat istimewa yeh abang..abang..yeh
Adalah resepi mudah dan siap makan jilat jari dan pinggan gitu..

*motif abang2x..? masakan pikat hati somi yg jimat kos. Apakah??*kehkehkeh
Tajuk pun dah macam illegal jer kan??

Before ni aku penah bagi 2 resepi mudah...sini dan sinun
maksudnya ni resepi ketiga mudah -mudah pada kowang jer umpama kowang pakai dua jari jer buat
daripada siang pisau sampailah goweng belanga pakai 2 jari jer..
macam "guna 2 jari pun bolehhh!!!" hah macam tu lah!
Pas tu makan pun pakai 2 jari jer...
eh, kejab, bahan-bahan dia bukan pisau atau belanga yeh kak long..
tolong jgn terikut-ikut dgn ke'stupidtan blogger ini

So, Bahan-bahan cinta adalah.....

1) 2 Bungkus maggi
2) Fish ball 6 potong
2) 2 Ulas Bawang Puteh diketuk
4) 3 Biji cili diketuk
5) 1 sudu sos tiram
6) satu sudu sos cili
7) Setengah sudu kicap masam manis
8) 1 Biji telur
9) serbuk lada hitam
10) sedikit serbuk kiub ayam knorr
11) sayur apa pun boleh,bawang besor pun boleh

Cara menyatukan cinta

1) Mula-mula rebus maggi dulu dan toskan
2) Campak bahan-bahan yg diketuk dalam kuali berisi minyak pengasih (minyak masak la)
3) Masukkan segala tok nenek sos dan tok wan kicap,serbuk kiub ayam,black paper
4) gaulkan cinta td bersama telur dan fish ball tadi
5) Masukkan maggi yang dah direbus tadi dan masukkan sayur
6) dah siap?? hiaslah apa yang patut...xnak hias dlm pinggan,hias jer terus dalam pewutt..

slurrpppp..dab.dab.!!!
Tewus jatuh cinta dengan masakkan sendiri..
[hoiii!!!Siapa yang kangkang siapa ni???]

Tak nampak ke cili yang terkangkang kat atas tu??
So, aku yang kangkang cili.ok??



OMG!! Jerawat dah naik..!!!!!tidakkkkkk!!!!

Tu la akibatnya kangkangkan suami..**erkkk?? -____-
wahai kawan-kawan sekalian,
zaman sekarang dosa yang kita buat tuhan bayar cash wokey..
janganlah kangkang kan suami anda...

sayangi lah mereka sebagaimana anda
menyanyangi syurga anda..
Syurga isteri kan bawah tapak kaki somi...jaga lah tapak kaki somi wokey,
jangan biar diowang pijak taik ayam ..nanti busuk ****tiba-tiba**

hihi -..-  k Byeee..



2 comments:

  1. hahahahaahha.
    kiranya nih resipi megi goreng lah nih kan?
    hahahaha.. okeh2.. manarik jugak utk pikat hati suami nih.
    tapi jgn lah selalu.. kesiannn.. asik makan megi jer. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..toi gak tu sis..kang somi gemok maggi kihkih

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...