Tuesday, September 7, 2010

My desire

Okey..setiap manusia didunia nie xkira lah normal ke xnormal ker, lelaki /pompuan ker, tua/muda ker dan mcm2 ker lah semua ada keinginan duniawi. betul tak??tipu la klu ckp tak. Dan aku manusia normal, seowng pom muda dan awet muda hehe, dan sempurna dari segala segi (ALhamdullah) ada bannnnnyakkkkk keinginan. manyakx3. perghh mmang manyak. kenapa banyak sngat? sebab kita adalah makluk yang Allah ciptakan yang mempunyai pelbagai sifat-sifat manusia antaranya adalah keinginan yg mengunung, tamak dan tidak berpuas hati. lebih kuang mcm xbersyukur tu. Tapi aku xnak la jd manusia yg xbersyukur. Aku tahu mungkin sukar untuk aku capai semua keinginan aku tu dalam masa terdekat nie but i would like to share with you all. 5 keinginan aku boleh capai dengan izin Allah (insyak Allah). klu nak listkan semua keinginan aku tu kat sini mmang manyk silap haribulan xckup pages. kihkih..( -_- )
Jom baca kat bawah nie...

1. Aku nak pekerjaan yang membolehkan aku save income aku Rm1000 sebulan dan kasi setiap seowg RM500 sebulan tuk uit poket mak and ayh. that's mean gaji kena tinggi la kan.

2. Aku nak kete Myvi limited edition..beli ngan titik peluh aku sndiri. (mcm dah xde jer myvi limited edition). Klu xde Honda TypeR pon boleh ( dengar2 kete nie dah xkluar dah). other choices?? t lah aku pikir


3. Aku ingin buka butik pencetakan sndiri dan jd penerbit tuk buku2, novel dan majalah. Aku nak namakan dia 'Butik Pencetakan Manja'. Cam pelik jer aku col 'butik' tp halallah koz sedap jer nama 2. kihkih

4. Aku ingin mencintai dan dicintai sepenuh aty oleh lelaki yang dipanggil husband, melayunya owg panggil suami, bahasa kasar kedah owg panggil laki. maknanya kat sini aku nak sebuah Family/keluarga.



5. Yang ini keinginan yang perlu aku utamakan. Aku ingin hantar mak and ayah aku ke Mekah buat haji. maksudnya pakai duit aku la. setakat hantar pegi pakai air liur pon boleh kan. insyak allah rezki lebih aku g skali la k.


see?? semua keinginan duniawi perlukan duit tuk mncapainya. money!!money!!money!!
People will be crazy because the money. so peringatan pada diri aku, 'jgnlah nak berangan bukan-bukan klu xde money Ok!!!'. So see u all after raya. selamat hari raya maaf zahir, batin takde kot. =)

p/s: announcement: Today I want to go shopping...hOREYYYY hikhikhik

5 comments:

  1. semoga ct terus berusaha untuk mencapai..
    tada yang mustahil jika tidak disusuli dengan usaha dan doa yang berpanjangan..

    selamat hari raya siti hawa abd aziz.. (err.. betol x ek? hentam jek.. hehehe)

    ReplyDelete
  2. haha...salah 'abd'..buang abdul 2 k..hehe..machih anis.insyak allah dengan support dari anis,kwn2 dan family akn tercapai...anis buat citi makin bersemangat nie hehehe

    ReplyDelete
  3. Lupa lak nak wish..SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN pada Anis sukarti ok. maafkan segala salah silap citi yeh

    ReplyDelete
  4. hehehe.. okey2.. anis dtg nak bg kad raya.. siti amik kat belog anis ek.. takut tak sempat nak bagi.. nanti semua org dh balik kg..

    take care dear..

    http://nadzirah-aqilah.blogspot.com/2010/09/kad-raya-untuk-semua.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...