Thursday, March 14, 2013

Lahad Datu: Pabila keresahan melanda diri


Assalammualaikum sayang….

Tak tahu aku nak mula mcm mana. Dah lama tak merapu dlm DAM ni, tiba-tiba kaku pulak nak menaip. Ishh..susah toi kan
Tiap hari hati ni tak pernah senang taw..Rutin aku tiap hari kena baca nwpaper online. Wajjib!!!Pagi pukul 6, dah online update news, siap pergi keje pukul 8.30am, kat ofis check lagi. Pukul 12, bukak lagi kot2x ada update news. And before balik keje bukak lagi. Malam before tidur lahad datu news dulu. See???? Nak keje pun xsenang honestly.

Bila lah opsDarurat ni nak berakhir? Tak tertanggung rasanya jiwa ni nak menghadapi hari-hari esok.  Setiap hari, senang Cuma seketika. Tak pernah lelah pun otak ni berfikir tentang itu.

Ya Allah kau lindungilah pasukan keselamatan yg berusaha mempertahankan Negara kami. Kau berilah mereka kekuatan dan keberanian dalam memperjuangkan negara kami. Kau perliharalah keamanan dan kesejahteraan Negara kami dan kau permudahkan lah segala-galanya. Sesungguhnya kaulah tempat kami berlindung dan tempat kami memohon pertolongan

Even ada bukak blog personal, waktu lunch, aku tak terasa pulak nak update. Blogwalking ada juga Cuma tak tinggalkan jejak aje. Bantu Blogger menabung sikit. Ikhlas dari ct cheery.

Blog shop aku, rajin pulak aku nak update? Memang pun..mungkin blog shop tak perlu nak merapu apa pun,just publish new product aje.
Kowang dijemput ke blog shop aku, banyak product bawu sampai taw.  Dan harga clearance stock sangat tiptop. Sangat murah uolls. Pape pun jemput jengok,okey..
click sini

Eh dah melencong pulak..

Jantung aku sering bekerja keras dan sebak setiap kali mendapat berita pasukan keselamatan Negara kita cedera atau gugur diserang. Time tulah mula nak rasa sakit, mcm2x jenis sakit. Sakit perut,sakit kepala,sakit mata, Sakit ulu hati tapi sebenarnya sakit jiwa. 
Tak senang hati kan?? Mata pun letih sebab banyak menangis
Apa boleh buat? Hanya mampu berdoa.

Sangat sedih, bila dpt msj dari yang tersayang. Katanya dia berada dalam keadaan baik, jangan wisau, doakan dia dijauhi dari peluru sesat. Waktu tu dia balik ke base untuk rehat kot, Cuma seketika. Dah kena kuar cari saki baki pengganas.
Lepas tu, until now senyap sunyi tanpa berita lagi. Ya Allah, risaunya hati ini tuhan aje yang tahu.

Hope ‘masalah negara’ cepat berakhir agar hidup kita semua lebih selamat dan selesa lagi. Layan beberapa keping gambar pasukan keselamatan Negara kita yg berjuang untuk Negara yang tercinta …dan sama-sama berdoalah untuk mereka..lupakan segala fahaman masing2x buat seketika..


























3 comments:

  1. Sabar k~
    doa banyak2.. moga Allah lindungi semua wira negara kita..
    moga pencerobohan ini cepat berakhir.amin

    ReplyDelete
  2. Semoga pasukan keselamatan kita dilindungi, dan moga perkara ini cepat berakhir

    ReplyDelete
  3. semoga sabah dilindungi dan semoga misi pasukan keselamtan kita berjaya, amin...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...