Monday, July 21, 2014

Medical Claim (MC)


Buat muka comey sikit!! Lama dah tak selfie kat blog ni
ada ke yang lupa sapa owner blog Diary aku manja ni??
ada?? ada yang lupa dengan sari yanti??

Confirm Lupa?? Biasalah bulam-bulan puasa ni daya ingatan boleh tumpul sikit
sebab seharian suntuk pikir pasal makan aje..nak makan apa? masak apa? Bila nak boleh makan?
Makan..makan..makan, ayam goreng..ayam goreng..ayam goreng
Huh...macam upin and ipin sangat perangai!!!


Jumaat last week aku demam ditambah dengan bengkak tongsel, bengkak gusi
sakit gigi and sakit kepala
sekali harum 4 serangkai *erkk?*...macam nak pengsan tak bangun-bangun!!

Pagi tu tak teringat pun nak amik MC just nak amik ubat aje
sekali doktor boleh kasi MC pulak
Doktor cakap tongsel aku bengkak teruk sangat, gusi dah hancur...Oh God!!!
Scary aje bunyi...Tak der la hancur tahap makan bubur hari-hari...luka aje kot!!
overlah doktor ni...!! 

Tapi tongsel aku tu memang rasa la teruknya sampai nk telan air liur pun sakit
Macam-macam ubat doktor kasi aku..kena telan so maksudnya dikecualikan Puasa
bahahahahah ^____^
Nak baik cepat kan? kena la makan ubat!! **Pandang atas, then belek-belek kuku**


Hoii...ni jajan ke ubat??? Doktor pun sarankan Strepsils tuk hilangkan gatal tekak??
What the Fish????

Doktor tu nama dia Ari...ari apa?? Arigatokk!!!! kahkahkahkah ok guwau!! :p
Doktor kasi ubat antibiotik, ubat sakit tekak,ubat demam, ubat kumur dan ubat 
sapu dekat gusi yang sakit tu...pedih doh ubat tu..nak nangis aku nahan pedih

Paling aku nak nangis bila kos "consultation & Medication" kononnya ni bernilai
RM90.00 Henggit...what???

Bapak mahalnya...specialist ke hapa ni?
Minggu lepas adik aku pun pegi specialist gak tapi tak de lah sampai
harga gitu..doktor ni nak aniaya aku ke hapa?
 ke memang kos ubat sakit gigi gitu kaedahnya ek??? 


Antibiotik ni pun gedabak besaq, nak telan pun tak lepas 
sebab tersangkut kat tongsel yang bengkak tu
<_______>

Hah! Oral Aid ni lah ubat yang aku sapu kat gusi yang bengkak tu.
Aku ngadu kat ayah aku sakit gigi, pastu mengada nangis [buruk perangai ko]
Ayah aku cakap "amik garam tenyeh kat gusi tu!! "
perghh..mana aku nak buat, tak pedih ke???

Ayah ni pun satu nak aniaya aku jugak ke hapa??

what ever it is, tak kisah lah bayar murah ataw tak bayar langsung
yang penting sakit gigi aku ni "tolong lah cepat baik!!!"
Aku dah tak larat menanggung kesakitan ni, hapa satu keje pun tak jalan
bila sakit gigi.....kan

Muhasabah diri: Urmmm...tapikan, aku ni sakit gigi, dah mengeluh macam-macam
Umat islam dekat Gaza yang suffering kat sana, masih lagi bersyukur 

#Let's pray for brothers and sisters at Gaza




2 comments:

  1. samalah..smpi skrg pun tekak bengkak lg..nk mkn pun susah..

    ReplyDelete
  2. mmg seksa la kan nak hrung semunya sekaligus.
    oral aid itu klau jadi ulser pon elok disapu. cepat aje baiknya.. ciksu ada gun kalau jdi ulser..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...