Tuesday, July 15, 2014

Resepi Roti Sosej Simple

Hah, dah cakap dah kat atas nun , simple ja resepi ni
tak payah lah nak pronounce  'resepi' sangat, sebab macam difficult to making aje!
cheery bukan chef pon..chef wan apatah lagi..cheery blogger ja...!!!!!

Kalo dah simple maksudnya bahan-bahan nak making pun simple lah
Tak payah nak salin salin resepi bagai..celah ketik aje ni nak buat...

amboii lah!! propa sungguh..kang bertukar jadi cheery popia..eh?? cheery propa!! susah pulok 
popia maker nak berniaga kat bazar nun...hihihi ^_____^

Bahan-bahan yang aku pakai adalah:-




Telur yang telah dipukul, roti dan jugak sosej yang telah direbus atau digoreng.
cheery rebus jer sosej tu sebab pemalas...bahahaha ^_______^



Dah siap semua bahan, meh kita mengulung pulok...aku sapukan telor pada roti
sebab saja-saja!! hahaha  ...[leh plak cm tu?]
saja gantikan cheese dengan telor sebab tak nak makan cheese nanti selera
menggunung tak sedar diri dah gendut tu..lepas tu makan banyak banyak
dah gendut lagi...owh can't can't!!

Tapi kalo letak cheese superbbb marvelousssss!!!!
Muahhh!!!

Dah siap gulung kita boleh lah menggoreng!!


Sebelum menggoreng celurkan roti tadi dengan telur yang telah dipukul
goreng tu need to be aware ok..kalo qalit sangat jadilah negro macam 
roti sosej diatas....tp would like to inform you all selain daripada 'hitam itu menawan'
juga 'hitam itu seni'
^______^

Itu seni kreatif rupanya!!!
bahahahaha....

Sedap tak sedap lain kira...yang penting seni
Seni tu kan 1st sight to making goods and services performing are perfectly!
^_____^

Salam Nuzul Al-Quran semua!!


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...