Friday, July 4, 2014

Kangkung Goreng Suci

Ni cerita Berbuka semalam...amboi ko cheery, suci sangat ke kangkung ko tu??
Haruslah suci, suci macam Sari, lebih suci lebih murni!!!
Muahahahaha -..-..korang tak kisah kan aku perasaan..an..an??
yelah, Sari pun xpenah perasan jadi aku, aku pulak over sangat dah kenapa?
Tak nak lah, jumpa aku kat bazar kang, kowang Lempang aku macam buaya,..
tak nok..chek tatot!!! T_____T ARGHHHHHH!!!

Aku ni ada azam tahi tahi kucing di bulan ramadhan ni...xnak la taik ayam..ayam xcomel hahaha
azam aku, aku nak masak untuk juadah berbuka, lebih kerap masak lah dari beli walaupun
aku tinggal sorang, tak ada lelaki bergelar suami yang nak pujian dapp..dapp..dapp!!!
...urmm...poyo nyer!!! lelaki ni pandai menipu *tiba-tiba* -____-

Semua tu aku tak kisah, yang penting aku masak...sebab masak dah menjamin kebersihan dan
kesedapan juadah berbuka!! amboi...riak tak leh blah tu!! HAHAHAHAHA...

Satu lagi, niat utama nak save budget sikit. Kadang-kadang aku rasa makanan kat bazar tu harga
mahal bebenor..tak berbaloi lah..cuma berbaloi kalo kowang nak balik keje 'relex relex kucing' kat rumah.
Hah!! tu berbaloi,sebab tak payah masak...tak berbaloi pada aku sebab aku rajin !! wakahkahkahkah...
[tak habis-habis] -..-
Lagipun kalo ko keracunan 'padan muka ko' sebab makanan ko masak diri..tak ada dah kes nak
salahkan orang ataw saman menyaman..



Semalam aku balik agak lewat seperti yang dijadualkan. Overtime la kan, busy aku ni kalah Rosmah..
Apakah?? hahaha. Rumah aku yang sejengkal tu pun leh jem. Jarak umah aku dengan office dekat jer sebenarnya, boleh dikatakan kentot pun belum tentu leh bau..kihkih 6___6..dekat lah kurang 10 minit kalo
tak diganggu apa-apa...kalo xde jem ke, lembu lintas jalan ke, itik ang (angsa) menari tenggo atas jalan ke, 10 minit jer dah leh sampai office..,dekat kan??

So, aku sampai umah tu dah pukul 7...sebab aku pegi mall dulu..leh pulak melewaq kat mall
lupa yang aku ni berpuasa..nak siapkan juadah puasa lagi! nasib baik tak ada laki tunggu kat umah
urmm....sampai umah macam 'ketam ajar anak jalan lurus' aku siang-siang kangkung,potong-potong,
Tampi-tampi beras! [amboii??] hihi

Tengah dok goreng kangkung, tiba tiba azan magrib. Bila dah azan magrib maksudnya dah berbuka la kan?
Jadinya aku berbuka dengan buah kurma dan air oren aje.

Kangkung pun dah jadi sesuci lebaran..tak tercela langsung, masih dalam keadaan suci sebab
 goreng gitu aje
tak de taruk "belacan ke buku shafiqah?" atau "ingredient to happy family moments" xde..xde..tp letak garam aje lah..hihi..tetap suci!! Perasa "kasih sayang" pun tak letak sebab aku masak untuk sendiri makan aje
Tak payah nak kasih sayang sangat..gelish plok den!!!
Aku ni jenis yang suka masak main campak-campak ...zap zupp zassss...siap!!!

Hah, Dah siap!!!




Ni aje menu juadah berbuka semalam...simple kan??hihi

Selamat berbuka semua!! Bye

3 comments:

  1. bagusnya..sorang2 pon rajin masak..akak hari2 masak..tp ada jugak beli lauk..buat tambah..:)

    ReplyDelete
  2. ehe he he, angkung goreng suci is nak kena ambik resepi nie nie tak pernah dengar lagi merasa, hehee tapi simple mana sekalipun juadah kepuasan hati kita lagi penting.

    ReplyDelete
  3. ok dah tuh.. nama pon masakan org bujang.. simple2 sudah.. lain lah kalo nak masak utk suami n anak2.. kena la beria sket.. kalo tidok anak x mo makan.. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...