Saturday, July 5, 2014

Baju raya, yang mana satu?

Ada ke yang dah shopping baju raya ni?
ke simpan dan tunggu nak pakai aje?
Wah...semangat korang noh?

Aku belum beli pape lagi...just beli baju raya untuk akak aku aje
akak i beli baju online dengan i....

Semalam ada la kena taskirah sikit dengan my mak
Dia awal awal lagi dah sound aku jangan membazir beli baju banyak untuk raya
sepasang dua pun dah cukup katanya
tak payah nak membazir beli yang mahal-mahal 
sebab, dia tahu sangat dah pe'el aku ni, kalo beli yang mahal-mahal lip lap lip lap tu,
pakai sekali aje,waktu raya aje...pas tu tak pakai dah

eh...eh, mak ni macam tahu-tahu ajekan?? hahahaha ^____^

Baju raya mak dan ayah aku, aku tak perlu pikir dah sebab sponsored by my adik
so, aku sponsor benda macam tudung,kasut, butang mcm tu aje
Best kalo mcm ni tiap tahun...sponsor benda kecik kecik aje..hahaha

Persiapan aku untuk raya memang confirm buat last minutes sebab
mak aku dah ajak aku shopping time balik nanti
kebetulan aku cuti awal sebelum raya t...so better shopping kedah aje lah..INSHA ALLAH!
Tak Yah nak berlagak sangat nak beli barang bought at Kola lompoq
POYOO!!!!!

Terpengaruh dengan fikiran mak aku, baju raya kali ni aku prefer
pada baju yang selesa dipakai selalu..maksudnya pakai keje pun boleh
pakai pegi kenduri pun boleh! Pakai dating pun boleh!!
hihihi
^______^

Tak nak lah baju lip lap lip lap sangat kang tak gamak nak pakai keje
Kang orang fikir Sari Yanti nak buat fesyen show pulok kan? hahaha

Meh aku share sikit baju dari Zalora yang aku berkenan...
Nasib baik ko mahal, baju!!!!!


FESYEN RAYA 2014

Chantilly Chatalina Baju Kurung

Roseminah Baju Kurung

Yatimah Baju Kurung

Mariam Baju Kurung

Embellished Asymmetric Peplum Top

CDC Crepe Swarovski Baju Kurung

CDC Crepe Studded Baju Kurung

CDC Crepe Studded Baju Kurung

Chantilly Cecille Kebaya

Chantilly Cherelle Baju Kurung

Opal Brasso Beaded Baju Kurung

Chantilly Charleena Baju Kurung

Chantilly Colette Baju Kurung

CDC Crepe Swarovski Baju Kurung

CDC Crepe Swarovski Baju Kurung

Jarie Baju Kurung

Striped Print Baju Kurung

Lace Shift Maxi Dress with Belt

Chantilly Carolina Baju Kurung

Paloma Dhia Kurung

CDC Crepe Studded Baju Kurung

Opal Brasso Beaded Baju Kurung

Aisya Medina Baju Kurung

Jarie Baju Kurung

Opal Brasso Beaded Baju Kurung

Paisley Print Baju Kurung

Jamie Baju Kurung

Miki Baju Kurung

Ladies Kurung Modern

Vintage Garden Baju Kurung

Maimunah Baju Kurung Pahang

Ladies Kurung Modern


Kalo korang, suka design yang macam mana??

3 comments:

  1. ter diaa lawo nyo baju zalora
    sari yanti nak beli hat mana satu

    ReplyDelete
  2. setiap tahun mmg prepare awal2 baju raya sbb payah nk cari baju warna sedondon...beli kain tempah je.

    ReplyDelete
  3. rambang bijik mata tengok.
    tak tau nak pilih yang mana.. hahahaha

    sis, suami n anak2 punye baju raya dh settle.
    kasut pon dh settle. hahahaha
    amacam?? semangat x nak raya??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...