Wednesday, October 28, 2015

Lambak gambar, cerita dalam satu


Rasa mcm dah lama sangat tak update nih.  Tak Ada kekuatan nak update entry weii..eceh, hahahah

Jom Kita review apa yang berlaku sepanjang aku tak hupdate nih.


Sangat suka makan Kat kedai Mak cik ni. Dia tak kedekut bahan. Berlambak bertimbun lauk dia. Harganya 5 hingget ja ni! Kalo Kita singgah sesetengah kedai yang murah ni kan kalo dah murah mesti diowg akan kedekut bahan kan. Kdg2 tu sayur ja lebih. Ko selak patploh Kali pun tak jumpa ayam lagi. Stress kan...bila nak gemok kan mkn sayur ja? Eh??? Hehe


Tak ingat bila gigih tumbuk sambal belacan nih. Tapi masa tu Ada dapat petai kiriman Mak aku tu. Adik aku request sambal belacan sedap. Katanya selama nih aku tumbuk tak sedap. Amboi sesedap Hati dia ja kan kutuk hakak sari nih,tumbuk dia ngan lesong ni bawu dia taw sedap ke idok.

Nasib Baik hakak sari ni syg adik lebih dari lesung Batu huhu


Ayam masak kunyit nih favorite adik aku tapi biasa lah dia Bab complain memang A+. Katanya xsedap tapi kalo goreng dulu lagi super duper sedap. Yelah Mat, pape jelah! *tarikselimutparaskepalamalaslayan


My favorite, sup sayur bodo2 sendiri. Kenapa bodo2 sendiri? Sebab masak sendiri. Kalo sup sayur Kat kedai aku kurang suka walaupun bodo2 . Aku masak sendiri lagi sedap walaupun sayurnya bodo2 jer...hahaha confuse ke? Berani KO bodo2 aku yeh cheery (kata sayur di dalam kuah sup bodo2 itu?)


Ini Anak aku nama nya Ajiesyi. Lahir bila entah, aku pun tak sure hahahah.
Teman gaduh teman Manja teman menyampah teman buli dan sebagainya. Tiap pagi lepas subuh, bergaduh dengan dia dulu. Ajiesyi jgn kaco owg solat! Ajiesyi jgn buas! Ajiesyi mkn jgn memilih! Ajiesyi jgn main air! Ajiesyi jgn lompat!
Pandang Ajiesyi, dia buat muka toyaaa ja. Alahai menyampah nya akuuu! 
Siapa yang buli siapa ni??


Coklat gemok (bon o bon). Beli Kat 7e. Tertarik sebab dia gemok. Harga 80 sen satu. Beli 3 , 2 hingget. okey lah..sedap, budak2 mesti suka. Aku sampai syg nak makan, kalo boleh nak boh dalam frame. Dah tu packaging pun lawa sangat! Hahaha. G Cari Kat 7e now, sementara stock masih ada


Tengah cari green tea ini. Amoi Ofis soh tnggu promotion, murah sikit katanya.
Green tea nih bagus utk kesihatan, buang toksin dalam badan. Aku nekad nak naturalkan body aku, banyak sangat toksin nih. Nanti aku review yah.













"
"
"












Dah tajuk pun lambak, so scroll sampai bawah pun gambar lah kan...ojer!!


Last but not least for this blog...ini menu lunch aku untuk hari ini. Poyo sangat kan, Kat atas tadi cakap nak diet, nak neutralkan body bagai..puiihh sangat !!!

Daaaa!!

Perfectly
You all and ct cheery


7 comments:

  1. hahaha nah selambak bawa keluar pic.
    lama dh x tumbuk cabai, jap lg tumbuk, pakai anak x terlayan la. sbb mak dok pulun mkn nasi hikhiks.

    betuk sayur buat simple simple pon dh sedap.

    ppsstt: avokado,mmg mahal tp ciksu suka beli di giant,murah sikit, berbanding tempat lain. tapi rasanya tak da la pahit. lemak lemak gituu..

    try buat jus avokado letak coklat hershey.sedapp yak mat tau. tp kena tunggu avokado msak dulu la bru sedap..

    ReplyDelete
  2. amboiii sis.. dok tayang pic makanan naa.. buat org lapar... haha..
    sedap ayam masak kunyit tu sis.... yg teh tu selalu ada jual di di guardian klu tak silap... :)

    ReplyDelete
  3. gambar last tuh kopok lekor ker?
    makan kopok lekor jer utk lunch??
    diet kah? hehehehe

    sup sayur tuh nampak sedap.
    buat banyak2 tapau gi opis utk lunch. pon sedap jugak kan~

    ReplyDelete
  4. Amboih...byk nya cite...eh nak komen apa tadi ye...lupa sudahhh

    ReplyDelete
  5. Sempat lagi Ajiesyi muncul jadi model tapi malu tak tunjuk muka yer...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...