Friday, October 2, 2015

D'One Steak restaurant


Ini kisah 2 hari lepas. Windu sangat dengan mek tie (Yatie). So ajak lah lepak sambil makan western food. Wah...charee tak Wei?
Owang Malay lepak makan mamak kita lepak makan western...tekak Megan fox sangat tuhh!!!! #matakatatas


Tunjuk gambar makanan dulu bagi korang terliur. Aku tengok pun terliur ..matiklah nak!! Aku dah tak nak layan sangat tekak Megan nih, aku kena on diet Wei. Badan aku dah sedih sangat now...sampai kan aku lalu tepi meja orang ingatkan peti ais yang lalu. Owh...itu satu penghinaan yang maha tak masuk akal T__T

Tak kurus takpelah, aku dah redha sangat dah kedempolan INI. On diet utk lebih sihat ja. Tak mau lah sakit2 badan macam nih. Naik tangga rumah pun mengah.
Lembiknya aku!!! Owh..cannot..cannot!


Aku dah separuh dah, Yatie punya pun sampai. Takde la tunggu lama sangat.sikit time saja tunggu.


Macam kebulor jer mektie nih hahahaha

Portion dia banyak jugak taw, leh jer share tapi kalo badan peti ais macam aku tak payah share pun tak pe. Kenyang sangat2.
But kitorang still share. Aku makan spageti mektie sikit, mektie makan chicken aku sikit. Taw2 dah habis. Erghhh....alhamdulillah kenyang. Gila penuh pewut sampai sengkak aku, peti ais sangat dah nih....hahahaha


Aku memang rekemen restaurant ni. Ramai orang datang sini lepak. Family gathering pun Ada masa ni. Harga dia standart ja, seriously tak mahal.

Minuman dia sangat manis . So better order bersama dengan air kosong ataw share 2 orang air tu. Ataw mintak kurang kan Manis. Even Maktie order air asam boi pun manis giler lah. Air aku yang kiwi tu pun aku xleh habiskan sebab manis sangat. Manis sangat nih aku geli. So aku mintak bungkus, taruk ais banyak. 

Kitorang lepak sampai pukul 11 sambil layan citer Thailand. Citer hantu tapi komedi tajuk pee Mak ke Mak pee entah. (Bukan kisah Mak kencing yeh... Hahaha) semua layan citer tu...masing2 gelak macam Pontianak mengilai


Dah kenyang so Mata pun ngantok. Moh lah kita balik beradu bagaikan Puteri gunung sentubung pulak. 


Ini menu yang terdapat dekat sini. Dia Ada banyak special menu yang ditampal dekat wall. Korang pilih jelah. Sizzling pun Ada. 
Terujak aku nengok waiter hantar food berasap asap Kat customer lain.
Sabtu nak try sizzling plak...eh lupa on diet kan? Tak pe sabtu tahun depan pulak hahaha :p


Restaurant ni terletak bersebelahan ja dengan lab cafe seksyen 7. 

Stress aku tengok gambar nih. Gedempolnya akuuuuuu!!! T__T
Why...why?? #pengsan

Ni semua salah doctor bagi aku overdose vitamin lahir dulu T__T

I hate doctor!!#saiko


Tak perfectly dah,
Ct cheery

7 comments:

  1. Dh lama tak g d'one. Dulu selalu jugak pegi. Hehe

    ReplyDelete
  2. alah kalo tgk gambar akak lagi scary kot. sampai rasa nak hentak cermin tu sbb mengejek sgt. nyampah.

    ReplyDelete
  3. sedap... lapar la pulak... miss cherry, try download lagu tu lagi sekali... saya update lain...

    ReplyDelete
  4. Salam, hahaha tu dia makan ikut tekak megan fox~ haha weh megan fox aku rase makan salad je kot? kau patut cuba! kemon~ kemon~ hehe..
    p/s: tajuk cite tu Pee Mak, aku dh tgk 2x mase raye hari tu, lawak gila..hahahaha!

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. wahhh...sedap nampak stik tu sis.. lama tak makan...hihi..sesekali layan tekak barat plak...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...