Thursday, October 15, 2015

Nak sembang Santai ajer noh

Hari ni Kat Ofis macam bosan. Sebab keje dah settlekan semua sebelah pagi tu. Mai sebelah petang, jadi takde keje pulak. So main jelah kejenya. Bos pulak cuti, so surga sangat lah kan. Kat RMEC dulu takde keje aku pandai nak cari keje. Ada ja keje aku buat janji tak duduk saja. Tapi kat tempat baru ni aku mcm tak reti nak pandai2. Kang salah langkah, sendiri susah kan? 

Wusya2 jugak klik sebelah, dia tu lagi lah surga tiap hari main handphone. Bos Ada pun selamber ja ngadap hand phone. Apa Ada Kat hand phone dia tu pun, haku tak taw lah. Kuat melawan amoi tu, Tak suka aku! Especially bila dia lawan bos. Bos sama bangsa ngan dia tu. Rasa macam nak tenyeh ja mulut tu. Tak Kira lah kau orang lama ke, KO pandai ke, bos kau selalu silap ke, ko tetap kena respect. Boleh ja kan betulkan bos dengan Cara berhemah.

Okey, tadi nak sembang ja kan ? Tiba2 leh jadi umpatan pulak hahaha

Apa ke hell KO?  ^__^
Maaf lah noh..nek tie dah tuo, kadang2 tersasur tu biasa.huhu

Datang pagi tadi sunyi sepi, nak kata awal takde lah awal pun. Rupanya semua pakat datang lambat. Ofis takde punch card boleh lah kan buat perangai lambat gitu. Lepastu datang ja akak sales tu kecoh, semua kecoh pasal kenaikan tol. Tol damansara-puchong RM1.6 naik kepada RM2.10. Melampau-lampau sangat naiknya tu. Memang membebankan pun. Lepas nih jangan nak heran rakyat Malaysia pakat saiko habis. 

Tak faham lah, apa pentadbir Malaysia dah buat ni. Apa motif Dan matlamat diowang seksa rakyat macam ni. Bila parti pembangkang mcm DiiAiiPii buat itu buat ini Cuba nak gulingkan kerajaan tahu pulak nak marah, tahu pulak nak kempen sokong kerajaan pertahankan hak bangsa. Tapi masa korang buat macam2 perubahan itu ini korang tak fikir pun rakyat. Jerit perit rakyat takde seorang pemimpin pun yang amik kisah. Kisah GST pun rakyat tak dapat nak survive lagi, dah timbul kisah lain.

Sabar jer lah...
Dah lah gaji ceput....
Sabar lagi?....T__T

Macam Mana Kita nih??
Nak balik kg tanam jagung ke hapa ni?

Tanam cili pun tak berbuàhhh...Ada hati! Aku rasa makan daun cili sangat practical di zaman GST dan kejatuhan ringgit Malaysia ni ...hahahah

Sejarah generasi akan datang akan Ada tajuk "Rakyat makan daun cili untuk kelangsungan Hidup"

Okey..tahuuu, tak lawak langsung!
-..-

Sekadar rungutan dengan harapan..beban yang ditanggung dah lepas Kat blog. Biar blog pulak yang terbeban.hehe

Entry takde motif langsung pun..dahhh kata nak sembang jer..so Santai ja lah kan.

Uhhh lagi satu jam nak balik...seksa nya nak tungguuu!!! T__T








7 comments:

  1. Nk kata makan ubi kayu mcm zmn jepun dulu skrg ni takde tanah pulak eh nk bercucuk tanam. Daun cili, logik jugak. Eh

    ReplyDelete
  2. sis pon x sabar nak tunggu ngudi nih. hahahaha
    harap2 bilangan bangla x leh lawan lah bilangan kita ngudi nanti.
    sakit sangat hati nih. hisap darah rakyat sampai kering.
    Moga dorang yang x bertanggung jawab jadik rakyat biasa pulak.
    rasa ape yg rakyat rasa skrg nih.
    *tetiba EMO. muahahahaha

    ReplyDelete
  3. sembang santai, kita pegi pantai la...hehehhehehe

    ReplyDelete
  4. Salam, huii naik gila tambang tol tu...banyak gila naik! Puii ape pun tak boleh...emo pulak aku..even aku ni duk area yg xkena lalu kwsn tol, tp aku memahami rakyat2 marhaen cam kau di sana...boleh lari bajet..hadoi...aku pun nak makan daun cili gak ah...hmm~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...