Thursday, October 29, 2015

Manfaat Air Kelapa pada Tubuh

Okey, tajuk macam pakar pemakanan pulak. ngeh..ngeh..ngeh

Manfaat air kelapa utk kesihatan ni sangat banyak. Salah satunya yang semua orang tahu, air kelapa dapat dijadikan sebagai minuman isotonic.

Korang taw tak zat antioksida yang terdapat pada air kelapa bermanfaat sebagai anti-aging.


Manfaat lain dapat meningkatkan metabolisme tubuh. So, ia dapat menurunkan berat badan. Hah.....sebab tu aku pagi pagi dah gedik minum air ni. Hahaha gedik tak? Padahal beli sebab packaging dia comel sangat heheh


Kandungan gula,kalori dan lemak dalam air kelapa sangat rendah

Kalau korang nak awet muda dan slim mcm iooll (cari pasal kena 'booo' nanti..haha), minum lah air kelapa muda. 

"Kelapa muda,kelapa muda,bawu lah muda!" Bahahahaha

Tapi jgn minum hari2 taw sebab Mak I kata dia akan jd racun balik. Entah lah betoi ke tak kan. Cer wat research? Hehe

Better minum yang original dari pokok kelapa yeh bkn dari pokok krismes... Eh?? Hehe. Kat bandar ni mana pulak nak cari pokok kelapa...so beli jer jenama coco life nih. Rasa dia mcm original taw. 


Nampak tak..Aku bawu hari nih minum jer dah berseri macam pokok kelapa..eh? Hehehe.

Selesai, entry perasaan!
 Bye korang


P/s: now, ramai jer peniaga jual air kelapa kan.

5 comments:

  1. Memang...org zaman dulu kalau termakan racun...cari kelapa muda

    ReplyDelete
  2. memang banyak khasiat air kelapa nih.
    masa husband sis batuk2 haitu. ustaz suh dia minum air kelapa setiap pagi sebelom sarapan selama seminggu. Alhamdulillah.. kurang batuk dia.

    ReplyDelete
  3. nak buat coconut shake la kejap...hausssss

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...