Sunday, November 1, 2015

one city sky park

Jomlah Kita update entry sebelum kisah INI basi ditelan dek waktu hihi
Malas sangat aku sekarang nih!ish..ish

Semalam aku and moktie pegi tengok wayang. Boring sangat dok rumah pun, asyik gaduh ngan ajiesyi ja. Ajiesyi pun mesti stress kan, apa dia buat semua tak kena. Itu tak boleh INI tak boleh. Dah macam Mak Mak sangat dah aku nih.


Kami orang tengok wayang citer "PAN" dekat one city yang Ada sky park tu dekat puchong. Giler rasa in nature pegi situ. Damai giler. One city tak crowded dengan orang ramai. Tenang and sopan ja situ. Parent yang nak bawak Ank kecik tengok wayang sesuai sangat Kat situ takde pemandangan yang menyemakkan. Anak Ank pun tenang and behave Kat situ. Tempat makan maybe problem sikit sebab takde banyak pilihan. Kat situ banyak restoran Korean ,jepun dan sewaktu dgnnya. Kami orang pun makan buah jer Kat situ.hahaha 

By the way, citer "PAN" tu best. Kisah Anak Anak yatim yang diculik boleh pirate. Memula nak tengok polis evo tapi time lambat sangat,6.30 ptg lama pulak nak menunggu kan. Moktie bkn main tak nak nengok citer "PAN" sebab citer budak2 tak adventure katanya. Coihhhh!!! Sungguh2 aku cakap Kat dia best. Citer imagination mat salleh nih biasanya best kan. Finally dia beli jugak hahaha sebab malu nengok aku dah melompat anak Kat situ.huhu

Yer ...otak aku memang kdg2 keanak anakan sikit. Hahahah


Dah habis wayang lepak Kat ground floor. Duduk2 Kat rumput buatan nih. Aku ingat original kau taw. Aku pun belek cabut2 xkuar plak rupanya plastic hahah....jakun sangat!



Aku kalo ceria selalu overdose. Sedih pun overdose, camner tu? Sedang2 dah lah kan?


Moktie tak habis2 ckp "eh citer PAN tu best lah, kelakar!". Hah...bawu dia taw kan!!

Nak naik skypark tapi mcm dah lapar sangat. So kami orang berambus jer lah dari situ. Tak sempat pun nak naik atas. Moktie kata kalo naik malam lagi best. Ko akan rasa takut ja nak jijak lantai sebab lantai cermin kan. Next time lah pegi lagi.

Lepas tengok wayang tu, moktie ajak makan satey tulang dekat seremban. Lagipun dia Ada keje sikit dengan mek ain.
So ikut jer lah....sebab kalo moktie start bercerita betapa sedapnya makan Kat situ ..even Ko baru dengar jer citer dia Ko dah tertelan telan ailio membayangkan kesedapan makanan tu. I cannot tahan lah citer makanan sedap sedap. Nak pegi laaa tu jugak hahaha

On the way pegi tu, hujan dah lebat sangat plak. Singgah umah ain dekat 2 jam jugak. Berbual dengan Emak ain...banyak topik bercerita.


So malam dah seryat hujan bawu kami orang kuar makan tapi bukan lagi satey tulang Hahaha. Kat restoran Indonesia. Restoran binjo tak silap aii. I and moktie order nasi ayam penyet. Nasi AYM penyet dia lain sikit xde Tempe..Ada sayur Dan amenda tah masak kicap...mcm fishcake ja tapi ayam penyet dia serious sedap. Gambar memang tak teringat nak snap sebab memang lapar tahap kebulur dah. Dari pagi kot tak makan pape.


Tengahhari makan buah ja mana tak kebulur, sensorang muka freak dah macam zombie lapaq otak hahahah

 Harga makanan Kat sini murah taw. 4 orang makan tak sampai pun 50 hingget Wei. Niiway, thanks mek ain blanja makan;)

Selesai makan kami orang terus balik. Hujan tak berhenti turun. Syukur hujan Rahmat. Jelebu pun dah takde kan.
Sampai rumah terbongkang tak sedar diri.

Sekian laporan hari INI
^__^

8 comments:

  1. one city mi mmg bestt. cantik kat ats tu leh lepak2..
    tak silap ade dewan untuk or sewa for wedding kn sis?

    ReplyDelete
  2. Dewan tu xsure sis,sbb sy pun x round semua tmpat pun.tapi kalo shot pic wedding Kat ats nun lawa gak kan hehe

    ReplyDelete
  3. seronok nya lepak, tengok wayang dan makan2 ye sis.. :)

    ReplyDelete
  4. pegi one park city x ajak pon... hihihi...isi tabung jap...

    ReplyDelete
  5. Bestnya ada orang belanja makan kan... huhuhu

    ReplyDelete
  6. sonoknye sesekali kuar bersuka ria dgn kawan2. sis pon dh rindu nak berfoya2. lama sgt dh tak berfoya2. apakan daya~ anak ramai.. x dpt nk berfoya2 dah.. hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...