Wednesday, November 11, 2015

Shopping Diwali


Aduyai, hari nih sedih toi! 
Sedih mengenangkan aku terlupa pasal karnival karangkraf. Dah terlepas date baru teringat. Tu pun lepas baca blog jepun mari2. Dah plan nak beli majalah and buku banyak-banyak buat mini library Kat rumah. Saja poyo, bukan Ada owang lain nak baca pun, aku ja nak baca..buat semak rumah boleh lah. Nampak lah home educated sikit kan. Wah?? Rumah kena educated, orang tak educated takpe kahkahkah

Sehari sebelum diwali kuar shopping jab dekat Mydin USJ. Niat takde lah nak shopping apa pun,just nak beli makanan untuk Ajiesyi. Makanan dia dah habis, sian pulak makan ikan rebus ja, takde variasi langsung rasa. Lagipun aku keje kan kadang-kadang tak sempat nak Gaul ikan and nasi. Kalo ada instant food senang, taruk ja banyak2 dalam tu. Dia lapar nanti dia Cari lah dalam sangkar. Senang Bela Anak laguy nih...hahahahaha


Cantik benda alah nih..Indian panggil kolam atau rangoli. Tahu tak korang, kolam atau rangoli ini lambang penyembahan dewa kekayaan. Rumah atau tempat yang dihiasi kolam ni dipercayai akan dikunjungi dewa kekayaan ni. Kalau takde, dewa tu tak datang lah rumah tu. Ini kepercayaan agama diowang lah kan. Kita Islam tengok boleh percaya jangan.


Aku tak boleh betoi nengok mug cantik-cantik nih. Corak ,color block menawan kalbu. Ikut Hati nak rembat semua ja. Nasib Baik tak bape nak kaya bulan ni.


Pinggan plastic ja nih, pun buat aku rambang Mata. Masalah toi, mak-mak sangat dah aku ni. Ni petanda nak jadi suri rumah ke hape nih? Hihi


Belikan satu set baby stokin untuk Ajiesyi. Eh...bukan, untuk baby  Neng.


Ini lah Neng. Nama dia Tini tapi aku panggil Neng. Marah dia aku panggil Neng. Hahaha
Dia lagi kejam panggil aku kakak...padahal aku muda dari dia okey. Dia cakap biarlah, rasa muda sikit. Tak hagak-hagak nak nampak muda pun. 


Ini Anak Neng from Indonesia tapi lahir di Malaysia. Nama dia aku tak hingat,nak sebut pun rasa kebas lidah.huhu


Terjebak makan nasi ayam penyet. Rosak diet guwe. Thanks Neng sebab blanja 



Banyak jugak sales diwali nih sampai aku sangkut gak beli barang plastic. Harga barang yang aku beli ni around 10 hingget jer. Kasut Dan Baju pun banyak sales. 50%,70% dimana-mana. Nak nangis aku nengok huhu


Yeah...belikan jamban baru untuk Ajiesyi. Jamban yang lama mcm kecik sangat. Ajiesyi ciwi jamban Baru tu hahahaha
Kucing pun pandai excited!


Aku belikan prodiet untuk Ajiesyi. Okey lah dari takde. Ni makanan utk standby ja. Ajiesyi favorite dia ikan rebus Gaul sama nasi. Kalo Ada lauk rebus nih instant food dia tak pandang dah. Kalo takde bawu dia makan. Makan dalam terpaksa.hahahaha
Prodiet ni murah pulak Kat mydin ni. Harganya RM5++ exclude GST. Tapi Kat matahari mall RM6++ exclude GST.


Takde modal sangat nak citer. Nak pergi jenjalan on weekend pun dah takde mood. Rasa nak rehat, pegi bercuti ke...nak release tension tapi ...alahai kewangan tak mengizinka├▒ pulokkk T__T Sabor jelahh!

P/S: mintak DOA Allah cukup kan rezki Kita semua yeh! Amin

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...