Thursday, November 12, 2015

Keropok pulut


Itu hari dapat 2 peket keropok dari Neng. Keropok pulut and satu lagi keropok ikan kot. Katanya keropok pulut ni dari jawa, Indonesia. Family member buat sendiri lagi. Makanan orang jawa rasanya. Itu hari husband dia Ada balik indon, Ada kenkawan dia kirim, so dia simpankan untuk aku 2 packet. Alhamdulillah rezeki guwee kihkihkih


Aku paling tertarik dengan keropok pulut tu. Orang Melaka panggil keropok inang-inang ke? tak silap lah. Ada yang makan curah dengan air gula Melaka. Tapi pada aku rasa dia okey jer takde lah tawar pun. Sedap jer and aku suka hehe. 1st time jumpa kan, so macam jakun sikit.


Ni rupa dia sebelum digoreng. Macam kerak nasi aje kan?


Ini rupa selepas di goreng. Goreng keropok ni memang makan minyak sikit. Sesuai buat kudapan sambil tonton citer Indonesia Pendekar Tongkat Emas  ^__^



Sekian entry jakun!
-..-


2 comments:

  1. kuih inang2 ni mmg feveret akak. tp malas nak goreng. hehe

    ReplyDelete
  2. asben saya mesri suka bende2 cegini..:) kat sini takde jual eh..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...