Tuesday, December 29, 2015

I'm back!



Eceh...tajuk macam bawu balik dari oversea ja padahai balik dari oversuii sluttt sluttt pluppp prekkk! 

Tu bukan bunyi kentot anak dara k, tu bunyi ikan keli bermain main dengan selut bendang. Hampa owang bandar pa taw? ;p

Mohong lah kalo aku cakap tak best balik kampong. Best giler k! Giler giler best. Tak pernah sehari pun aku boring. Ada jer aktiviti, Ada jer kerja nak buat walaupun kerjanya adalah makan makan tanpa henti sambil sembang mohong kahkahkah...

Tetiba rasa macam cuti tak cukup. Cepat sangat masa berlalu! Why?why? Adakah 'masa' juga telah dikenakan GST memandangkan 'masa' adalah 'Emas'?

By the way, beli Emas kena GST tak?

Balik kampong itu hari aku bawak Ajiesyi sebab takde penjaga. Kang tinggal, meninggalkan tulang pulak kesayangan aku. Ajiesyi dah kawen dengan boboi. Apa leh wat, jodoh dah sampai. Sebagai ibubapa Kita kawenkan jer lah. Kihkihkih


Walaupun boboi jatuh patah bahu tapi boboi tetap strong ..."Wow abang,ni barulah real!!" Apa motif iklan Alcatel ni? Till now aku fikir..pulun noh? Hehe -..-


Aktiviti everyday aku dan hakak aku adalah memasak. 1st day dah terjah kebun Cari kayu api..eh bkn, Cari ubi kayu. Cer teka nak buat apa? Confirm tak tau kan?


Menyambut saranan menteri supaya membuat dua kerja untuk menampung kos Hidup di negara Malaysia tercinta ini. Makan aiskream sambil main jutaria. Hopefully boleh kaya macam menteri Malaysia.

Laksa Kedah, sepinggan 15 hingget. Business... Business


Kat kampung makan sedap-sedap, balik PJ makan ni jer. Kos Hidup tinggi sekarang kena Jimat. Agaknya menteri pun makan ni jer kan kan...menteri kan?

Menteri suruh buat dua keje, keje apa nak buat yeh? Balik keje petang dah keletihan terbongkang sampai ke malam. Keje apa lagi boleh buat baii? Okey got idea..pukul 12 malam terjaga Kita berkebun tanam sayur. Ke mrmbesarkan Peta Malaysia? Hahaha

P/s: Dah lari topik sangat ni, sentap dengan kenyataan menteri punya pasal. Perempuan nak period memang selalu emo.

Bye ..see yah!!!


2 comments:

  1. aduhh.. lama lagi nak balik kedah ni.. K laksa dah masuk dalam list nak suruh mak masak.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Tido pun kerja jugak ape? Eh. Hahah

    Best oh balik kampung. Tak ingat dh nk terbongkang atas katil ke ape, ade he bnda nk dibuat kan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...