Friday, December 11, 2015

Salam Alaikum Harris J


Save the date - 11 December 2015

Before tulis blog, aku memang penulis diary. Lepastu aku akan highlight tarikh yang nak remind sangat tu color kuning. Bila tua esok aku akan baca balik diary tu sambil tersipu-sipu malu atas kerusi malas yang berenjut tu. Pastu cucu cicit aku datang "Nenek! Nenek citer lah kisah Adam dan Hawa!"  kehkehkeh. Pulunkan? Budget sweet sour!

Tapi sejak kantoi diary tu dengan akak sulung, aku dah tak nak tulis diary lagi. Akak aku tu lah pahal nak baca diary owang ??? Biadap!! -..-

Bukan apa, kantoi dah aku kutuk laki dia dalam tu. Kehkehkeh
Alah, time tu aku budak lagi kot, sel otak tak bape nak matang, bulu pun tak bape nak lebat lagi...eh? Bulu hidunggg!!!
So, budak-budak kutuk orang dewasa dalam diary tu perkara biasa la kan kehkehkeh ;D

Eh...aku bukan nak citer pasal zaman Adam dan hawa atau zaman bulu hidung tumbuh tak lebat tu aiih....hampa senonoh sikit boleh tak? -..-

Pagi tadi aku bangun macam biasa, azan subuh dah memang jadi breakfast telinga aku dah (warghhh....nak habaq bangun subuh..dasar riak! Kahkahkah). Lepas tu, relex jab sambil dengar lagu Harris J, Salam Alaikum. Patblasratus Kali dah ulang dengar lagu tu. Dah saiko sangat nih!!!

7.30 macam tu aku bangun masuk dapur, kira-kira nak masak apa yah untuk bawak bekal ke office? Nasi berani (read: briani)? Ummm..nasi ayam penyet? Spageti agio olio? Atau nak masak omelette jer? Amboi,budget menu mat salleh padahai omelette tu telur dadar ja pun hahaha (-__-)

Hahh...aku taw nak masak apa? Maggi goreng kahwin campur! Rare tak...rare tak?
^__^

Sambil masak pun aku dok layan lagi lagu Harris J ni. Rasa positive sangat..ewah!

Assalamu Alaikum, Alaikum yeah..
Assalamu Alaikum, Alaikum yeah..
Assalamu Alaikum, Alaikum yeah..
Assalamu Alaikum, Alaikum yeah..

I just want to spread luv and peace
And all of my happiness, yeah
To everyone I that meet
Cause I 'm feeling spectacular
I love it when we love one another
Give thanks everyday
For this life living with a smile on our face



Tengok jam dah pukul 8. Matikk la nak!!!
Kelang kelibut Mandi nak siap g keje. Sabun pun dah tak rata. Kuar berkemban (tu pun nak citer?) Masuk bilik terpandang kalender tepi TV.

Hok'oloh....hari ni cuti lah cik mek kelabu. Birthday Sultan selangorrr....

"Selamat Hari Lahir,Tuanku!"



Ini semua salah Harris J. Salam yang mengundang aku Mandi pagi. Sejuk tahuuuu???!!!

First time aku dengar lagu ni kan, aku ingat Justin bieber...tapi dah kenapa pulak Justin nyanyi lagu assalammualaikum? Malas nak selidik aku buat bodo ja hahaha
Sehinggalah aku dengar kisah Mak jemah dengan Harris J Kat Era FM. Rupannya Harris J Kat Malaysia now. Program jelajah bersama Maher Zain.


Dia ni artis baru Awakening record dan dilahirkan di Chelsea. Muslim British berketurunan India dan Ireland. Best layan lagu-lagu dia.


Dah tak jadi keluar keje kan? So Kita layan Maggi goreng kahwin campur macam Harris J jugak mix..mixer kehkehkeh

Nama menu macam cibai guwe rasa.
Hahaha...okeylah, bye bye Harris J



6 comments:

  1. nama menu ke rasa menu macam ape? harhar2 wak laike ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama menu wak...menu sedap mcm spageti ogio olio hakhakhak

      Delete
  2. Ingatkan sy sorg je yg ingat lagu ni Justin Bieber yg nyanyi. Hahaha.

    ReplyDelete
  3. I've never listen to his song sbb jarang dgr radio.. Tp popular betul slalu nampak org post psl dia kat media social

    ReplyDelete
  4. hahaha.. xsenonoh akak ni.. dia yg lupa, hariis j yg kena.. bwahaha

    ReplyDelete
  5. menggoda jugak masakan orang bujang nih. kekeke
    sis kalo pasal cuti jarang lupa. tapi part keje selalu lupa. hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...