Tuesday, February 23, 2016

Depression


Dalam kereta otw balik dari keje, rasa sunyi. Cuba menghappykan diri menyanyi riang follow rentak lagu di radio. Lagu habis, Hati masih muram. Sampai rumah merebahkan diri. Kaku. Tak mampu nak petik suis kipas pun. Entah apa difikirkan, memerhati sekeliling ruang bilik. Sunyi! Terpandang diri Kat cermin. Senyum, cantik ciptaan Allah. Sempurna serba-serbi. Tiba-tiba rasa sebak yang tak tertanggung. Cuba bertenang, cuba bersabar. Dada diurut mencari kekuatan disitu ...tapi jiwa rasa lemah...makin lemah....semakin lemah dan Akhirnya pecah jugak empangan mata, melimpah air Mata membasihi pipi. Menangis seperti Anak kecik. Menangis sepuas hati...

Diri dipaksa melangkah ke bilik air. Amik wudhuk. Solat Asar. Rasa tentang, jiwa tenteram. Ya Allah, lalainya aku. Lemahnya aku, berdosanya aku...


Ko penah tak menangis atau rasa nak nangis disebabkan something yg orang lain rasa tak munasabah. Maybe jugak ko sendiri rasa memang tak munasabah pun. Kahkahkah

Sampai 2 Hari turut-turut ko menangis macam orang mati laki. Tapi sah-sah lah ko laki pun takde, Anak kucing plak alhamdulillah Sihat walfiat lagi lah. Mengada-ngada ko kan nak nangis-nangis bagai. 

Kadang-kadang tu kan, hal kecik jer cth planning ko tak progress seperti yang ko harapkan tapi KO punya kecewa tu mengalahkan putus kasih.

Itu namanya depression. Maybe perempuan aje kot Ada penyakit nih. Lelaki punya depression style lain sikit. Nangis-nangis xmain ar kan. Tak kewl lah beb...eh, tak macho beb. (Aku takut nak guna 'kewl' sebab aku xpaham maksud apa pun Hahaha)

Takde pape pun..just try to make it peace.

See yahhh!!





1 comment:

  1. pernah gak rasa... just nk nangis dan be alone. walaupun xde sebab.. blame on hormones.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...