Thursday, March 31, 2016

Very bad outfit of the day

Tolong lah lama sangat entry roti mayat tu. Aku nengok pun nak muntah. Mood mana mood???

Sibuk sangat dengan keje sampai blog pun takde masa nak update Wei. Early April Ada lagi warehouse sales Kat glenmarie. Tempat yang Hari tu jugak. Pergilah korang serbu memang sales giler-giler punya lah. Product export yang takde jual local market pun Ada. Jual murah utk habiskan stock. Macam shurah Qaira pun akan jual murah untuk habiskan stock. Shurah qaira nih dah discon taw. Meaning, memang dah takde lagi production while stock last. 


Gambar panas dari oven...tak paham napa tangan jadi mcm tu.strok haba kot ..

Fesyen aku memang failed sekarang ni...dress up pergi Ofis semua tak match... Hahah. Baju corak pokodot Tudung bunga-bunga apa hal? Tak masuk lagi suar jean kena cakar harimau. Ada skali tu pegi Ofis Baju petak-petak, Tudung corak love. Hoiii...kau pahal...out to date sangat kahkahkah. Loser gila rasa. Tapi dah malas nak amik kisah. Biar lah orang nak cakap apa pun. Musim panas  yang membahang skrang ni saiko pun tak kisah rasanya. Tetiba leh faham each other. 

Balik dari office semalam, sorang budak nak bunuh diri. Oh tuhan 1st time benda mcm tu nampak depan Mata. Jalan area uturn bawah highway PJs 7 tulah. Memula mcm pelik lah kenapa kete moto semua bawak slow..sampai Kat satu simpang tu. Nampak owang berkerumun, semua kete benti Kat tngah jln Stuck Kat situ. Sekali uncle tu tengking bahasa india sambil pandang atas. Toleh blakang pandang atas tngok budak perempuan menangis. Pastu menjerit "tak nak" kot Kat uncle tu. Rasa uncle tu suruh dia turun sambil buat isyarat tangan cmtu kan. Agaknya la kan. Pujuk tak jalan jugak, tetiba ada sorang abang tu diam2 tarik dia dari arah belakang. Jatuh telentang budak tu. Tak jadi nak mati tak pasal-pasal cedera. Eh boleh tak jadi mati mcm tu? Hihi. Kesian...budak perempuan tu nampak muda lagi. maybe tekanan perasaan kot. Biasa lah panas-panas mcm nih aku pun nak saiko sama. Emo tak kena gaya. HahahaHahaha

Nak tahu aku dalan kete dok bayang-bayang darah dah atas cermin depan kete. Macam mana kalo masa aku lalu tu dia terjun jatuh atas kete aku. Sambil mata jegel pandang aku. Oh tuhan...syukur aku ni berimaginasi ja lebih huhu

Tapi bunuh diri tu bukan solution yeh sayangku semua. Dunia ni pentas ujian...walau apa pun Hidup mesti diteruskan. Jangan fikir jalan singkat..guna jalan singkat pun tak menjamin kita Selamat sampai ke destinati. Renung-renungkan lah 
Dan Selamat beramal.hihi

Nanti aku update pasal warehouse sales yeh.
Hari ni nak membebel jer, isi pun mcm lari tajuk jer...kihkih

Bye






2 comments:

  1. Ngeh!ngeh! ngeh! tak jadi mati, boleh pulak cenggitu ya.

    Waa... oklah company cik ct cheery ni hari biasa leh pakai jean cakar harimau.

    ReplyDelete
  2. aduhaiii.. ngeri plak baca citer org nak bunuh diri tuh.
    x boleh nak bayangkan kalo sis yg ade dlm situasi tuh jugak.
    mau tercegat, terdiam, tak tau nak kata ape.
    nasib lah x dpt terjun yer.

    cepat sket citer pasal sale tuh.. hhahaha
    mana tau ade yg berkenan di hati. :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...