Monday, August 31, 2015

Selamat Hari Merdeka

Banyak sangat nak fikir, banyak sangat nak kena buat. Sampai entry pun dah jadi tertunda-tunda. Actually aku yang poyo sangat ni azam nak up entry everyday. Mean satu hari at least 1 entry. Poyo sangat kan sari yanti nih? Havoc jer lebih!
-____-

Haishhh...apa boleh buat kan, banyak perkara yang berlaku sampai aku rasa dah hilang semangat nak berblog. Padahal masa Ada jer. Menganggur Kat rumah 2 months kot, makan tido poop !!! Makan tido poop!!!...hahaha
Sedap pulak bunyi :p

Tulah orang kata kan, kalau jiwa tengah kacau, satu keje pun tak leh nak jalan. Eh...bukan orang kata, aku yang kata. Hehe

Poyo lah aku kalau tak rasa rindu. Dunia blog ni dah sebati dengan aku agaknya. Yerlah, mana taknya blog nih asalnya diary bodo bodo ja. Orang baca ke tak baca ke, aku tak kisah pun. Sebab aku tulis apa yang aku rasa. Congak balik tambah tolak bahagi darab, dah lamaaaaa..rupanya blog ni lahir. Umur nya dah almost 7 tahun. Kalau blog boleh pergi sekolah, dah darjah 1 dah ni. 

"Alohh..loh..loh, Anak mama dah 7 tahun yeh??? Dah besar dah dia yehh? Meh..mama Cyg Cyg cikittt mehh" Kalau blog ni boleh menjawab, agaknya dia leh cakap tuan tanah ni psyko, hahahaha

Okey lah..tak Ada benda pun nak update, cuma nak wish "Selamat hari merdeka" kepada semua rakyat Malaysia. Menteri-menteri Malaysia tolong menghayati erti merdeka dengan lebih mendalam. Rakyat Malaysia pun boleh join skali...tak Ada masalah!!!! 
^____^


Ini menu lunch tadi. Teringin nak mamam sup sayur letak bebola macam ni. Simple dan sedap!! Tekak aku ni memang tekak kampung sikit. 1 day tak jamah nasi, rasa macam tak makan pape all day. Aku ingat lagi, this month 2 week okey aku stop nasi. Konon nak diet tak nak makan nasi. Makan benda macam bihun, roti, oat. 2 week jer aku leh tahan. Pastu minggu ketiga memang tak boleh nak telan dah bihun,roti, oat semua tu. Muak nak muntah!!! Telan bihun rasa Pasir, makan oat rasa selutt...ahhh sudah!!!

Lastly aku bedal gak nasi...telan nasi rasa lega lepas tu. Automatic rasa badan bertenaga, productiviti keje pun bertambah..ewahh!!! Hahahah...see? Macam ni punya perangai, macam mana kau nak kurus??? T____T

Agaknya campak Kat longkang jelah niat kau tu, cheery!

K babai...Nanti sari yanti datang lagi, yeh??
Hehe ^____^


1 comment:

  1. Salam, haha lama jugak blog awk ni ea..dah 7 tahun...dah darjah satu dah blog kau...hahahaha...
    ohoi paling suka Menteri2 malaysia sila hayati makna merdeka tu, kannn ...bukan rakyat marhaen saje, depa pun kena lah sekali kan..hahaha aduh aku tgh lapar, tgk ikan goreng pun kecur (u_u')

    p/s: xsure pulak kalau org lain nak buat lawatan bleh ke tak? rasa bleh kot, hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...