Thursday, August 2, 2012

Bedak Arab Giveaway


Pernah dengar pasal bedak ni? Mybe korang dah pernah pakai pun tapi 1st time aku tahu sal kewujudan bedak nia. Aku tahu sal bedak & GA ni pun dari blog sararose. Bila aku baca entry sal bedak ni aku tertarik pulak dengan dia punya kelebihan. Memang super duper best..hehe


Sebelum pakai bedak ni tak perlu pakai apa-apa cream taw foundation koz dia 3 in 1. ada powder,moisturizers and foundation. Complete semua and cantik kemas sepanjang hari. 

katanya, bedak ni mengikut aliran darah, maknanya tak kira warna kulit,semua leh pakai. tak de deskriminasi okey.

Yang uniknya pasal bedak ni makin berpeluh muka, semakin cantik hasil sapuan bedak tu kat muka. Plus bedak ni tak melekat pada tudung atau tisu sekirannya kita berpeluh. sebabnya dia terus meresap dalam kulit. 

Sangat tahan lama iaitu selama 8 jam. Sangat jimat dan berbaloi-baloi. 
paling bestnyer, bedak ni boleh mengecutkan jerawat. Kan best tu tak perlu lagi beli cream kecut jerawat kan..hahaha

Dan paling penting bedak ni halal dan semestinya boleh pakai dalam solat. 

Nak tahu lebih sal bedak ni? taw nak join giveaway ni ? pun g kat link ni mamanajlaa

p/s: Naknok bedak ni! Naknok jugak!



10 comments:

  1. Tak pernah ler plak zie dgr bedak ni taw. tp packaging bedak tu warna fav zie la. eeee...gerammm nk beli. tp zie dok pakai silky girl bedak yg oil control tu...baru je beli aritu. huhu

    ReplyDelete
  2. haha..tahu zie sukew merah kan..xpe beli la buat koleksi,. muka zie gebu la.zie pakai produk pe ek??hehe...sempat g tnya.

    ReplyDelete
  3. good luck :) hehehe sapa nak beli leh je pm akak, akak balik mesia 13/8 ni insyaallah bawak stok

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker,klu cm tu owang nak la akak..nak satu jer,try dulu. t cheery pm akak okey.hehe

      Delete
  4. pena dgr bedak arab ni but lm try lagikk
    salam sayang dn dya follower sini ya.. :)

    ReplyDelete
  5. sape bminat dgn bedak arab rm 50 satu psc..boleh sms 0132643039

    ReplyDelete
  6. sya dah guna bedak arab ni best sgt2 ...tp x sesuai la wrna dgn kulit sye.. warna russet tu mcm terlalu putih n pinkish fr me.. sy nk let go bedak ni sy beli rm75 sekali dgn span. br je guna sekli..sy nak let go jual rm55 jer blh runding lagi.. spe berminat msg 017-9010882

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...