Monday, August 27, 2012

Terbaek Raya!


ASSALAMMUALAIKUM DEAR..

I'm back. Yup, back after a week and joyous eid mubarak in the hometown. Meriahnyer raya,terbaek raya !!!ngeh..ngeh..

1 week menyibukkan diri yang tak berapa nak sibuk pun. raya pertama bangun awal kemas rumah. Dah mandi make-up ank sedara yang giler glamour tu. Pas solat sunat raya,g ziarah kubur nenek and tok wan. Layan tetamu yang dtg raya, petang sikit bawu jln raya umah kwn,dedekat jer,tak g jauh2x pun.

Together whole family nonton citer2x terbaek raya di tv3.. memang best sesangat. Sebab bukan senang nak kumpulkan whole family dalam satu rumah. Citer kuang kelakar pun gelak sampai nak terbalik rumah,nak gamatkan suasana kononnya. Syukur dengan limpah rahmatNYA.

Dok umah sesaja xde keje tomoi adik,more kepada nak cari pasal.
marah2x anak sedara buas sangat. Main jer kejer budak2x kecik ni
Tempit sana tempit sini,nak test suara jer..haha

Raya keempat dah garu kpala yang tak pening,duit habis sedekah budak2x,yang tinggal sampul raya jer. Bebudak yang dtg,suh balik jer,duit raya habis tahun depan raya dtg awal sikit.



Pergi jejalan raya umah sedara,mcm2x juadah ada,melantak tak hingat dunia. Balik umah terbongkang macm biawak kekenyangan.  Sowang-sowang perut boroi mcm pregnant 8 bulan.
Hah! Berat naik jangan nak hangin satu dunia..

Dah adik beradik semua balik,buat xtiviti makan-makan. 3 hari berturut-turut..sedap nyer..
Meriahnyer juadah raya…

Buat lemang and ketupat lagi,mak and ayah raya puasa 6,anak-nak tumpang skaki raya..
Hari last raya, berlaku kisah madu 2 yang tangis…tangis sesangat,tu bawu madu 2 blum madu 4 lagi. Ciannyer owang bermadu… ..eish..eish..eish..

Dah siap, hari ni dah start kejer..xbestnyer..cuti lama sangat,dah lemau rasanya…

5 comments:

  1. da mcm iklan.
    terbaek rayaaa~~haha



    raya ni.
    k.o.s.o.n.g

    heh selamat berbizi - bizi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankz syafiqakarim,selamat hari raya dear

      Delete
  2. Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

    ReplyDelete
  3. Filem 'Aku Masih Dara' tuh termasuk dalam Terbaek Raya jugak ker? :-p

    Seronoknya beraya, dan welcome back. :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...