Tuesday, August 7, 2012

Jom Raya sampai kaya Raya.


Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat disisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Touching lak ngan lagu ni.. haruslah!
Ni kan lagu tema seindah sakura nyanyian Mafa feat Ronnie. Tajuk lagu ni Buatku disana,
Dimana? Dimana-mana je lah…

Dah lah, tak payah nak touching sangat lah….huhu
Urghhh..xkira nak touching gak..
Tahun ni berhajat nak raya bersama kekasih hati tapi….
Tak dapat lak..xde rezki la kot…


Persiapan semua dah buat kot,even last minute pun semangat punya pasal
Almaklumlah…dah 2 tahun tak raya kan…hehe
Yeker?? Tak caya sudah
Aku pasrah..

Kini aku …pasrah
Dengan segalanya..
Kepedihan itu
Masih terasa
Apakah salahku
Apakah dosaku
Berilahku petunjukmu
Redha dengan kehendakmu

Opssss…tiba-tiba lak kuar lirik Lagu Era Fazira.
Tak pe raya dengan family jer,lagi best.
Pergi solat sunat raya kat masjid
Ziarah kubur tok and wan
ziarah saudara-mara jugak


Mintak ampun banyak2x kat mak/ayah.kak/abg
Dan tak lupa mintk duit raya,dah besar pun xkira nanok jugak.
Pas tu makan banyak2x sampai gemuk balik..


Eh, tak lupa jugak kasi uit raya kat anak-anak buah
Kasi 50 cent jer sowang, lagi kecik budak tu lagi kecik nilai uit raya
(alah,budak kecik mana pandai guna uit)


Dah lewat petang rajinkan diri cuci umah, Rajinnyer…ank sapa ni?
Kutip balik uit syiling yang berterabu kat lantai
Masuk dalam tabung sendiri
(Budak sekarang mana pakai uit syiling, xmain r beb)
Untungnyer…leh pusing modal balik tu..hahahaha



Moral of Story: titipkan keikhlasan semasa memberi uit raya. Tak ikhlas xyah bagi okey.
Dan budak2x tu tima ja lah bape owang kasi pun. Banyak songeh lak kowang…

P/s: eh, sejak bila blog ni wat entry ada moral ni..hehe

5 comments:

  1. haha banyak giler dut.kaya2..asal 2 tahun tak raya?
    hurmmm comel je kuicng tu

    ReplyDelete
  2. tahun pertama keje xleh cuti,tahun kedua kat katil hospital..hehe
    haruslah comey..

    ReplyDelete
  3. a'ah tu kan. tang budak² tu lak...paling benci bila ada certain budak bila di bagi, on the spot buka duit raya tu. pastu mengomel kata, RM2 je? serious...terus menyirap darah. HAHA :D

    ReplyDelete
  4. zie,budak skrang memang mata duitan,singget pandang sebelah mata jer..hehe

    cik mai,selamat hari raya jugak,mai la umah mkn laksa!hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...