Tuesday, November 5, 2013

I'm with Stupid

Perhatian, Cerita bermula..
Cewah!!nak kowang focus sebenarnya…mcm mak nenek nak story hikayat sang puteri dengan putera charming jer kan?
Over la ko cheery!!!

Story 1

Ada satu hari tu aku keje balik malam, kawasan yang aku lalu tu mlm2x memang sunyi taw..kawasan tu dekat jer sebenarnya dengan ofis tapi pepaham lah klu dah sunyi memang menyeramkan jugak lah..
[padahai ko penakut mengaku jer lah]

Kawasan tu pun memang banyak anjing yang suka menyalak xtentu pasal umpama aku nak colik diowang lak..dah lah xhensem, comey jauh skali..rasa mcm nak langgar jer biar penyet..
perghhh kejam  siott!! :D

Masa aku tengah menyumpah anjing tu sebakul , tiba-tiba aku rasa mcm pelik bin ajaib. Terfikir aku, kenapa gelap lain mcm aje kawasan tu…memang biasa sunyi dan gelap tp xde lah gelap mcm duduk dalam gua bercahayakan kelip-kelip. ..[tiba2x teringat bau kelip-kelip yg busuk tu :p]

Jalan depan sikit jer, tiba-tiba kucing melintas,nampak lah cahaya mata kucing tu pandang aku lain mcm aje..seram xleh nak ingat,maklum lah kucing yg comey tu pandang2x kita..…Ohhh Nooo!!!!! Rupa-rupanya aku xpasang lampu kete..wakahkahkahkah…

Masa tu,aku pulak rasa mcm nak menyumpah diri sendiri berbakul-bakul ..urmmm (-________-)

Story 2

Malam tu aku overtime, balik lewat sikit jer dalam kul 9 cm tu..agk rushing lah aku drive sebab nak cepat smpai umah..xsabar nak jumpa  tokku, windu..eceh!!

Ni la tokku..ngen..ngeh

Kan aku citer kawasan aku lalu nak balik umah yg dekat ngan ofis aku tu gelap dan sunyi biasanya..kan? aku pun confident giler wak laju lapp mcm ratu rempit bawu menang Oscar..[apakah?]

Tiba-tiba lepas sikit selekoh tu ada sekumpulan remaja lepak kat situ, siyes xnampak. Dah lah xde apa-apa cahaya yang boleh menampakkan ada object kat situ..nyaris aku langgar diowang tapi tindakan reflect aku pusing stereng mcm mana tah…terlepas dari langgar diowang..klu tak padan muka diowang masuk ICU..BLUWEKKKK :p

Tak taw lah sapa yang bangang kali ni..aku ke yg xreti drive ataw bebudak tu yang lepak dalam gelap??
Tapi,aku rasa macam nak nangis sebab aku fikir..nasib aku xlanggar, klu terlanggar maunya bapak diowang kejar pukul2x aku …tah2x mak bapak diowang gangster tak?? (T__________T)

Story 3

Hari tu hari minggu, aku ajak adik aku g umah sepupu aku kat banting..kebetulan aku membebel kat adik aku soh basuh baju dia yang melonggok dalam baldi masa kat umah spuppu t..lemak arh, aku nak basuh semua tu dah lah baju pakai keje dia..nak kena sental daki berbakul tu maunya pecah lemak aku dibuatnya….huh!!

Xsuka toi!! Mesin basuh xde,klu ada xkisah masuk jer dalam mesin tu skali ngan tuan badan..kasi basuh dia!!! wakahkahkahkah….[xdak sivik punya kakak]

Sampai kat satu selekoh depan ngan umah, behenti jab sebab banyak kete kan. Bagi isyarat belok kanan bagai, tekan minyak nk gerak. pas tu mcm mana tah kete leh termati kat tengah jalan. Betoi2x kat tengah jalan…kete kat sebelah kanan bapak banyak giler behenti sbb aku halang laluan diowang…

Pas tu yang aku munsykil, napa isyarat lampu leh menyala kedua-duanya..punya lah kelang kabut cari upanya aku g tekan suiz lampu emergency…klakar giler..terbahak-bahak adik aku gelakkan aku..malu pun ada..last2x, change places, ang drive!!!! xkuasa aku nak jatuh malu depan adik sendiri..huh tensyen otak jer…(T__________T) Cian aku..urmmm. Nampakknya aku kena tampal P lagi..huhu


Kadang-kadang kita rasa kita dah cukup terer dan expert dalam menghadapi sesuatu keadaan tapi sebenarnya kita masih belajar selok belok kehidupan dalam setiap aktiviti harian. Malah kesilapan itu pengajaran yang paling berguna dan berjaya mematangkan kita..

Sebab tu aku berani cakap, kita bijak melalui kebodohan!

xsetuju?? Komen la klu berani,wa nk baling selipar..hihi

XOXO :) Bye ...
Salam Maal Hijrah!

5 comments:

  1. Baca kes 1 tersenyum sendiri :0 MJ pun kekadang lupa..
    Baca crita ke 2 rasa takut gak, andai kata terlanggar kan..
    Cerita ke 3 kadang tak perasan.. khusyuk sangat kot bawak :D

    ReplyDelete
  2. pengalaman yang mematangkan kita kan~
    kalo kita tak lalui nye sendirik, memang kita x akan tau cam ner nak settle kan masalah tu.

    ReplyDelete
  3. hmmm is memang peminat setia semua cerita cheery, hehehe, kelakar... hmmm cheery kena buat macam is, sebelum nak menuju distinasi, masa baru start keta tu, cheery kena pejam mata, (tapi pastikan handbreak tarik, dan pintu berkunci), bayangkan jalan serta tempat nak tuju, dah leh nampak, baru tarik nafas panjang2, baca bismillah banyak2, pastu ready to go ...opsss lampu jangan lupa buka kalau malam ok?

    yang dok melepak tu lain kali jangan pulas strering biar je hahahah tadak sapa suwuh lepak dalam gelap, mangkuk ayun tui.

    yang last sekali is tak reti nak komen hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh mcm tu ek is,okey2x leh praktis ni..thanks hihi

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...