Saturday, November 9, 2013

BR1M 3.0 - LAGI??

Jom reramai Mohon BR1M 3.0
Tajuk macam harta nenek moyang ko jer kan? Siap ajak reramai kan?
Tapi..tapi..memang hak rakyat apa? Rakyat didahulukan pencapaian diutamankan..kan..kan?

Bila sbb pasal duit dan dan kuar ‘rakyat didahulukan’, masa kenaikan harga minyak ko havoc sana sini, siap merajuk 18 karat ngan kerajaan, kononnya xnak pakai minyak dah..eh? 
klu xpkai minyak ko nak pakai apa?
Pakai ultraman kayoh basikal g keje…pastu pegang payung color pink…so sweet!!!!, 
budget artis k-pop sat..


Wokey, berbalik kepada BR1M, part yg paling aku suka..*sbb dapat duit…[MATERIALISTIK]
Ada 3 jenis golongan yang leh dapat BR1M ni..kowang kena tahu juga golongan utama adalah yang cute mcm aku..Jgn wisau, semua ciptaan tuhan semua cute.mana ada yang xcute…sapa ckp aku xcute memang buta kayu..huh!

1)      Isi rumah yang income bulanan 3 ribu ke bawah. Akan dapat RM650
2)      Isi rumah yang income 3 ribu hingga 4 ribu pun akan dapat dalam RM450
3)      Individu bujang trang tang tang yg bekerja dan income 2 ribu kebawah , layak dpt RM300

Permohonan ni boleh dibuat secara online tapi menurut info belum bukak lagi. Mybe akan bukak pada minggu ketiga bulan nov 2013. Pada yang kurang rajin mcm aku, tunggu ajelah apply cara online tu dibuka. Aku bukan malas pun, just xrajin jer…buzy..buzy katakan. Kini permohonan dihujung jari what?*tiba-tiba



Laman download borang: tuhh,kat bawah tuhh!!:-
For uolls information, semua cekadak info aku dapat ni dari blog ni Ais kosong. Nak cari ais kosong g blog dia..blog aku xde ais, buah cheery ada lah..hihi


Wokey, bye…..i’m so happy !!!nak apply BR1M!!!

10 comments:

  1. yyeeeaahh ini yang di tunggu2, BR1M, tak kisah harga apa mau naik, depa bagi duit kita mai pakat sapu hehehehe, tapi RM300 untuk bujang kasi la RM500 -600 baru lagi rakyat sayang kan kan kan?

    ReplyDelete
  2. mintak jangan tak mintak.. tapi kalau yang dah tak layak tu.. tak yah lah mintak kan.. bagi can kat mereka2 yang betul2 layak .. tul tak?.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. urmm...toi2x..anggap lah bukan rezki kan..

      Delete
  3. taun lepas ada apply, dapat..tp x g amik duit sbb kena g amik kat pejabat umno.. dh satu keje pulak nk ke sn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak,,rugi la cm tu..try apply lagi la tahun ni

      Delete
  4. Dik.. kalo yang dh pernah dapat kena apply jugak or tak yah dh isi borang?
    sebab masa BR1M 2 haitu, orang yg dh dapat masa BR1M 1 x payah isi borang dah.

    ReplyDelete
  5. gunakan kearaha kebaikan..

    menabung chipsmore


    http://www.noormalashahar.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...