Monday, November 4, 2013

Bahagia itu Pilihan

Rasa kecik hati pulak dengan orang tu..padahai kita lebih besar dari dia..hihi
Bak kata owang tua, kecik-kecik cili api…bila tergigit rasa pedasnya nazubillah,
Rasanya minum air satu timba pun pedas tu masih terasa…



Sometime rasa cemburu ..kenapa rasa diri ni kekurangan sesuatu tapi owang lain dapat sesuatu yang mereka damba kan…

Kata owang, kebahagian itu datang dari diri kita, sejauh mana kita nak bahagia dan selama mana kita nak bahagia, it’s up to us..

Tapi, can you thinking for a while, bahagia ke kita klu jauh dari owang yg kita cinta, jauh dari family yg kita sayang, jauh dari owang yg kita dambakan dalam hidup..bahagia ke?

Klu nak bahagia,kita kena cari sumber kebahagian tu. Contoh, klu kita bahagia dengan adanya seorang suami, kita kena cari seorang suami..
Jadi klu kita tak tahu bagaimana cara nak mendapatkan suami bagaimana kita nak jumpa cara mendapatkan bahagia.



P/S: Erghhhhh….Stresss…xtahu bagaimana nak mendapatkan kebahagian kerna kita mendambakan       
       seowang yang tak mungkin akan menjadi milik kita…Ya Allah tabahkan hati ini!


5 comments:

  1. cherry bahagia tak kalau uncle datang sini hari-hari ? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..xjwb pun uncle dah leh taw..cheery senyum ke telinga pagi smpai petang uncle dtg..ngeh ngeh

      Delete
  2. Biasanya apa yang kita harapkan pasti tak dapat huhuhu...pernah mengalami pengalaman seperti itu...

    ReplyDelete
  3. Bahagia itu terletak pada pilihan sendiri.. Carilah bahagia itu :D

    ReplyDelete
  4. hmmmm... para-para sakura... nampaknya cheery nak kena cari "seseorang" nie, yang memahami, yang dapat menemani, yang yang yang.. hmm leh damba gitu-gitu macam dalam ayat kat atas tu. Maksud is cheery kena take move 1st la, sebelum kena tackle, baik cheery tackle dulu, ahak, tadak salahnya, so perkataan "@SUNYI" nie tidak akan wujud lagi dalam kamus cheery. <<<(alamak is lari dari tajuk ker? hehehe)

    gosok gigi jap kasi wangi, karang nak makan biskut chipmore lepas tu tidor esok nak gi Inti wat Pjj.

    iskandarx.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...