Monday, September 14, 2015

Jom kita serbuuu!!


Giler, pemalasnya aku nak update entry.
Expose mistik-nenek pun tak update.
Mana janji manis Ku???hukhukhuk

Hidup tak tentu arah sikit...kerja dengan Cara kerja, pening kepala otak. Rumah dengan Cara rumah, dah tunggang langgang aku tengok. Baju tak berbasuh, rumah tak berkemas, seluar tak berlipat. Alahai...mengapa kah bagaimanakah aku tak ada pembantu rumah?? Padahai duduk sorang ja, tak Ada pun Anak yang nak kena urus, laki yang nak kena layan kan? Havoc ja lebih lah!

Since aku malas tapi nak update jugak blog ni, so Jom aku citer sikit pasal clearance sales ITU hari. 

Yang pergi sure tak leh lari dari bengang gilergiler kan? Aku pergi hari sabtu dengan member, Yatie. Mengada-ngada ja sebenarnya. Nak habis kan masa. Hari yang sama tu nak pergi lawat baby member baru bersalin. So kononnya nak pergi clearance sales tu nak beli baju baby lah kan.

Sekali sampai, Mak datok rasa macam nak pitam tanpa sebab. Ramai sangat orang sampai nak telan air liur pun tersangkut Kat kerongkong...tuhhh..punya dasat kan.

Breakfast dulu yokk?? Tekak teringin nak makan roti canai. Lama dah ni aku tak makan roti canai. Tu dia, makanan???

Aku kalo breakfast hari weekend memang tamak..hahaha

Jalan nak masuk tu memang jem giler lah kan. So kita selfie duluuuu!!!
Masing2 perasaan cun...kahkahkahkah

Kami tak susah nak Cari parking, sebab kami parking dekat Ofis member. Kebetulan pulak dia keje. Dekat sangat dengan gudang sales tu. Ya ampun..bersyukur sangat nih!!!
Tak payah nak menapak jauh2..Selamat lemak lemak berkrim disukai ramai, :-p

Dekat parking pun nak camwokk jugak. Saiko betoi pompuan2 nih.

Kau tengok, ramai kan? Nak muntah hijau rasa ...pening...pening

Actually, masa kami sampai tu tak dapat masuk lagi..ramai tnggu Kat luar pagar sebab terlalu pack sangat orang. Kat dalam pun dah penuh..so diowang sekat tak kasi masuk lagi. Kena tnggu yang Kat dalam keluar dulu lah. Ramai jugak yang fade up. Kesian yang bawak anak2 kecik dengan panas terik macam nih. Alahai kesian budak2. Next time tempat berebut rebut mcm tu yah lah bawak Anak, dengan troli bagai. Kalo Anak tercedera macam mana. Salah KO la! ..bawak tempat macam tu sapa suruh? Anak tinggal jer Kat rumah mintak sapa sapa jaga.

Hari tu sampai bawak gaduh jugak lah kan. Yang datang semua marah lah kan tnggu dekat 1 jam tapi tak dapat masuk. Kecoh jugak Kat luar. 


Aku dengan member tak kisah sangat dapat masuk or tak. Tak dapat memang kami nak blah. Kami tumpang khemah gerai air . hahaha sambil minum air bergelas gelas.. Dahaga sangat. Tetiba sorang akak pregnant datang duduk Kat khemah tu jugak. Dia sorang ja , so kami dua orang terjebak skali mnyelit masuk dalam gudang Sana. Terhimpit himpit macam sardin dalam tin. Sabar jelah aku.

Ni semua gara2 Yatie kesian kan akak pregnant tu sensorang redah lautan manusia. Pastu aku pun terjebak skali 
T__T


Penat redah lautan manusia...tersadai Kat tepi tepi lorong tu. Kau tahu, baju2 baby yang kami pilih semua sia sia ja. Berebut pilih sekali sampai tempat bayar fulamak!!! Barisan dah sama panjang dengan jambatan pulau pinang. Kalo macam ni kita lupakan jer lah. Baju2 yang dipilih tadi campak tepi. Jom kita pergi Cari barang mandian pulak.



Hah...ini jer pun barang yang aku rembat.
Ni semua total tak sampai pun 50 hingget. Murah kan???

Pada aku jualan clearance nih memang meriah. Tapi pengurusan kurang sistematik. Tak di urus dengan Baik.
Tak heran lah sampai Boleh bawak gaduh.

Okey korang...babai take care yeh!

Perfectly u
Ct cheery



1 comment:

  1. akak tak pernah pergi sbb selalu tgk org sgt ramai.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...