Sunday, September 27, 2015

Tesedak jerebu, IPU tinggi ke?

Pagi tadi sampai ja PJ dari kampung tewus berkurung dalam rumah. Tak tahan dengan udara sekarang. Keluar ja Dari kete nak pegi toilet masa dekat R&R Tapah, tewus tersedak udara. Batuk tak leh nak control. 

Oh tuhan, INI ke asap yang mematikan semua orang yang beriman?
 (Tiba2 rasa takut Dan insaf)

Tewus masuk station, beli air 2 bottle. Fuh ...lega tekak. Banyakkan minum air yah korang..sekarang jerebu penyakit pun dah macam2. Air ja penyelamat buat masa ni.

Best lagi Kat kg..nyaman ja amik udara Kat kampung..dengan pokok2 menghijau, air sungai yang mengalir deras, rasa Selamat Dan tenang. Balik PJ tewus serabut kuasa dua. Esok nak kena keje pulak...owh..lagi serabut kuasa tiga! Hahaha -..- 

(windu kampung pulak!! Aduyai)



Aku bawak balik pokok cili Dari kampung. Windu kampung leh lah tengok pokok cili. Tengok pokok cili ja windu kampung kan. Boleh lah dari takde. Adik aku cakap, sampai sekarang dia tak faham motis bawak balik pokok cili tu. Belum tentu besar belum tentu berbuah. Silap2 mati tak dijaga. Eh. Hello, suka hati I lah!
(Jeling adik)

Aku bawak balik 2 pasu pokok bunga pukul 10 jugak. Tak sabaq nak tengok dia berbunga Dengan Banyak. Pokok bawang tu aku tanam minggu lepas. Dah tinggi dah daun dia..sebelah aku dah potong goreng dgn ikan kering.


 Wah...ikan kering aku nampak menarik. Bangga korang taw, dapat makan hasil tanaman sendiri walaupun cuma pokok bawang hahahaha. Orang yang berbudi pada tanah nih, tak sia-sia *tiba2*

Okey korang...update sekadar isi masa terluang. Next entry aku cerita pasal raya k.
K babaii ^__^



4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...