Friday, June 29, 2012

Sehijau Warna Daun


Urmmm…selamat siang chinta..(sila baca dgn mood ceria giler) kuang..kuang..kuang..Hari ni aku terkena sindrom “sehijau warna daun”…bukan novel silibus sekolah menengah tu ok.. bff yang teman aku g pasar malam semalam pasti akan tahu kenapa aku terkena sindrom ni..kot..!!! confius sekejab….dia paham ke??


Tak kisah lah tapi mood aku memang baik hari ni..plus aku pakai serba hijau hari ni pergi keje….yup,that Why la entry aku tajuk “sehijau warna daun” … eh jab-jab,seluar aku hitam..still hitam sebab color tu je yang sesuai dengan aku pun..huhu

Cakap soal hijau aku teringat teguran kenalan aku 5 tahun lepas,3 minggu lepas pun budak ofis aku ada tegur. ..soalan diowang lebih kurang macam ni…
Kenapa banyak baju yang kau pakai color hijau?
Hang ni tak dak baju color lain ka?
Setiap baju yang kau pakai mesti ada color hijau,tak banyak pun,sikit..
Kau punya febret color hijau ek??
Aku tengok ang ni dah macam katak pisang…ha! Yang ni kakak aku yang ckp..dia memang kurang garam sikit..

Sebenarnya aku punya color febret bukan hijau ok…tp purple. Aku sukew purple,I love it,sebab bila aku pkai purple aku nmpak puteh..hahaha…

Berbalik pada color hijau tadi,color ni sebenarnya color febret bapak aku. Sejak aku kecik lagi bapak aku suka belikan aku baju color febret dia ni. Baju color hijau tak pernah lepas dari pandangan mata tajam dia. Especially time raya. Bapak aku lah yang sibuk pilih baju raya kitorang bukan mak aku taw. Kadang2x sampai bertekak kat kedai baju akibat mak aku xnak dengar ckp dia. Dah tu jadi lah boria, satu family pkai baju raya color yang sama.Kalau setakat color tema satu family xkisah la kan.masalahnya tiap-tiap tahun color tema yang sama. What the case tu?..Kami anak beranak naik muak ngan color tu..Dia punya the power of febret tu sampaikan bumbung  rumah pun nak taruk color hijau.apa macam,ada bran??..

Apabila kami adik beradik dah bosan dengan color tu mulalah ada yang bengkeng dan nekad xnak pakai baju color tu dah…kakak2x Aku lah tu. Melawan ckp bapak toi diowg ni. Biasalah dah rasa diri besar sikit mula la nak bengkeng. Aku ni pulak ank yang baik dan taat,sama taat dengan mak aku yang pkai je apa baju yang bapak aku belikan. Lagipun aku ni dulu tak dak taste ..alah macam owg tak dak perasaan tu..hidup malas mati segan…lebih kuang macam tu lah.

So,bila aku dah dewasa ni and ada taste sikit aku dah berani test baju2x atau barang-barang yang mempunyai color pelbagai. Tapi even aku elak ,cilok,wiking,superman,wiling macam mana pun color hijau tetap tersisip sikit. Dah jadi macam habit dah. Color tu xleh nak berpisah dengan aku. Itu lah color febret bapak aku…..LOVE YOU AYAH..


daaaaaaaaaaaaaa.......

3 comments:

  1. wow buku tu... dah lame di tinggal kan....

    ReplyDelete
  2. ct chery, sila updated blog anda.. haha

    ReplyDelete
  3. haha..lex luh!,kasi ruang tuk korn windu cheery..ngeh.. ngeh.. ngeh..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...