Wednesday, June 20, 2012

Wajah seiras,ada Jodoh

Korang perasan tak,Orang dulu-dulu suka sangat bercakap yang klu pasangan tu wajah seiras,ada jodoh. 
Betoi ker?? Fakta ke auta??? Mungkin juga ada logiknya sebab banyk pasangan yg aku perhatikan memang ada iras. Tapi ada juga pasangan yg seiras tp xde jodoh pun..hah!apa macam??

Sometime,untuk sedapkan hati sendiri aku selalu jugak tilik pic aku and my donat,mana lah tau kan ada iras-iras,ada lah jodoh..hehe..old school toi ..Banyak-banyak pic yg aku cari aku terjumpa satu pic tu masa kami dating kat Pantai seagate..masa tu dua-dua owang muka belomoih giler,maklum lah main-main kat pantai (main pasir k)...yg bestnyer nmpk seiras doh*site tepi*..site tepi pun ok lah kan dri xsama langsung...hahaha. Excitednyer tu ya rabbi, tuhan ja taw..ada harapan sikit walaupun just 10%. Gediknya aku naik 50%,so aku pun mesej my donat.." Awak mana? Tiba-tiba teringat plak"...aceh..ceh,padahai rindu.."sy kejew manja, training menembak ni,t sy kol balik k,bye manja".Alahai aku terus down...huhu

Dah lah,stop citer sal my donat...

Berbalik pasal jodoh seiras td. Aku ada terbaca article yg di tulis ole Dr' Tuah pasal jodoh seiras ni.Sebenarnya aku xingat sngt isi kandungan nyer tp aku leh citer ikut kefahaman aku lah..(kalau salah mintak betulkan lah k)

Apa yang aku paham pasangan yang seiras, sebelum mereka bernikah hanya kebetulan sahaja. Tetapi pasangan yang dah lama kawen,yg dah bertahun-tahun,pendek kata ank-cucu-cicit berderet bersusun tu keseirasannya (seiras) tu tinggi..aduh rosak bahasa ibunda..maaf yer.

Try korang perhatikan mak/ayah,tok nek/tok wan korang,korang akan nmpk site tertentu diowg seiras sngat..dari pemerhatian aku memang ada seiras..ok lah susah sngat korang tngok lah pasangan orang-orang lama(orang tua)..ada seiras??? Mengikut teori sains,pasangan yang masa 1st kawen xnmpk pon seiras tp dah  lama kawen nmpk seiras tu disebabkan oleh hormon. Pasangan yang dah bergaul iaitu hidup bersama dalam tempoh yang lama mempunyai keserasian dan tak hairan lah diowg nmpk seiras. Dan kena ingat "seiras" yg aku maksudkan ni dari pelbagai sudut mybe seiras gigi,hidung,mata ataw bentuk muka n mungkin jugak senyuman...hah! lebih kurang mcm tu lah,nama hormon yg terlibat dalam mengseiraskan pasangan suami isteri aku xingat,sumpah xingat..

Cuba tilik pic dibawah,rasa-rasanyer seiras tak pasangan ni.....hehe
"
"

"
"
"
"
"

"
"
"


Bye.....

2 comments:

  1. Kat my ex-opis dulu ada satu couple belum kahwin yang sangat seiras.

    I rasa pasangan yang seiras sebenarnya cintakan kepada diri mereka sendiri, umpama melihat ke dalam cermin. Mereka sebenarnya amat menyukai rupa paras mereka sendiri... itu yang diorang boleh jatuh cinta dengan masing-masing. :-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker,,,haha..tahniah,auta yang bijak..
      aku rasa kan pasangan yang kau ckp ni dah sama level dengan penyakit Narsis...dia punya personality tu dah msuk dah tu...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...