Wednesday, September 12, 2012

Tabiat buruk blogger


Bosannyer lah hai! Dewasa ni apa saja yang dibuat rasa mcm dah tak menarik. Nak pegi foya-foya kat shopping mall pun dah malas. Sedangkan xtiviti tu lah yang aku suka sangat dulu,xspecially masa student. Sanggup pergi jauh2x,jalan jauh2x semata-mata untuk shopping. And tak lupa juga wusya2x mat-mat hensem, sometime terwusya mat banglee. ….ngeh..ngeh. setakat ni belum lagi berpaut pada mat banglee lah. Not my taste.

 Bila dah bekerja and ada duit sendiri lain pulak perangainya. Atas factor apa tabiat aku berubah? Mungkin juga factor xde pendamping…ni bukan kisah damping malam ke apa ker okey..maksudnya xde teman. Ker factor usia? Tolonglah jangan ckp directly aku ni dah tua. Takut lak aku giler xleh trima kenyataan. Mungkin jugak factor kedekut ? yelah kedekut nak kuarkan duit. Kalau dulu shopping sakan pakai duit family kan..urmm mungkin jugak lah. Tapi bape pecent sangat lah kan nak kedekut tu. Beli brg2x sendiri pakai jer kot.

Nak cakap 100% berubah xde lah tapi maybe 80% kot. Cewah..maen percent2x lak aku skrang ek. ..Tapi seingat aku dan setahu aku ada beberapa perkara yang aku tak penah nak berubah dan tak rasa nak ubah pun. Pe ek?? Let checked out…hehe..

Giler
Yup memang aku giler! Huh,mengaku diri tu. Bukan giler talak or giler meroyan tapi Giler cermin. Dari aku sekolah dulu sampai lah dah tua chantek ni (chantek lah sangat), aku xleh nak buang tabiat yang satu ni. Tak kira mana aku pergi kalau terserempak dengan cermin aku mesti wusya dulu diri dalam cermin. Xkira apa jenis cermin janji cermin tu manampakkan diri aku yg xcun ni (xde kaitan dengan penyakit Narsis lah).


Hantu
Aku bukan hantu bonceng atau hantu kepala kambing tapi aku Hantu camera. Bunyi macam pelik tapi xyah nak pelik sangat lah. Aku rasa majority pengguna tenet ni giler camera kot. Jangan nak nafikan kalau amik gambar sendiri senyum habis cun kononnya la tu. buktinya dah bape juta pix kowang upload masuk page. Pantang Nampak camera mula lah nak naik hantu.

  
obses
Yer memang sesangat obsess. Obses terhadap kasut wedges. Xleh nak kata pa memang dah minat sangt. Tapi atas factor tertentu tahun ni dikurangkan. Tapi still obsess. Plus galakkan dari empunya donat. Hahaha..terbaek!!!!!


Perasan
Memang aku suka pasan. Tapi xbanyak. Pasan bagus sikit,pasan chantek sikit,pasan cun sikit. Pasan bijak sikit, Semua sikit2x jer. Tapi diri aku rasa tu bukan pasan namanya lebih kepada menghargai diri sendiri dengan cara memuji diri. Kalau bukan kita yg memuji siapa lagi. Ada kowang nak puji aku cun? Tobat xnak. Aku kasi suap Rm100 hingget skali puji pun not sure kowang nak kan. so jom lah reramai hargai diri sendiri,xmakan modal pun.

Berangan
Macam-macam benda aku berangan plus tengah type ni pun aku leh berangan. Berangan reader semua suka blog aku. berangan jer keje aku. jangan jadi mcam mat jenin sudah lah.
Pe yang aku kerap angankan? Banyak lah. Aku nak citer pun malu. Tah pape angan!



Huh! Entry yang mengarut. Memang sangat mengarut. 
Bosannya ya rabbi!!!!!!!!!!!!!!

4 comments:

  1. lain orang lain tabiatnya kan..

    salam kenal dr akk .. ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kak liya.thankz 4 komen :)

      Delete
  2. atas faktor peningkatan usia, dah malas dah nak gi ukur sopping mall.huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...