Friday, September 28, 2012

Aliff Satar, My hero this year!

Kenal dengan Aliff Satar?

Jom baca serba sikit pasal mamat ni..hahaha..

Biodata Alif Satar

Nama penuh: Muhammad Alif bin Mohd Satar
(umm..simple & sedap bunyi)
Tarikh lahir: 19 September 1990
Usia: 21 tahun  (Muda lagi) 
Tempat lahir: Kuala Lumpur
Pendidikan: Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
Keluarga: Anak sulung daripada empat beradik

( aku anak keempat..kuang..kuang)
Kerjaya: Penyanyi, pengacara, pelakon (Penulis)
Album: Jangan Nakal (sangat nakal)
Drama: Dendam, Suria Di Cordoba, Cuak
Program: Remaja, Chop!, Idola Kecil, Siapa Pintar
Teater: Peterpan The Musical


Pasal My Hero

- My hero ni pemenang tempat ke-3 dlm program realiti One In A Million (2006)

- Seorang penyanyi tapi berbakat juga dalam lakonan, penulisan dan pengacaraan.
- Penulis novel berjudul 'Bagai Sejuta' (2007)
- Sangat bagus dalam bidang pengacaraan (terbaek !!)
- Pernah merekod satu lagu duet bersama seorang penyanyi Filipina, Julia Abueva untuk lagu inggeris  
  berjudul Timeless.
- Telah merakamkan satu video tentang paranormal aktiviti untuk rancangan Mastika Logika yang 
  disiarkan di Astro Prima bersama-sama Intan Liyana.
- Tapi xtahulah napa sunyi jer sekarang ek? ada sesiapa yang tahu?
- Nak tahu napa he is my hero? becoz i fall in love haha..baca sini












11 comments:

  1. untung lah u dah minat dia dr awal , dah nampak dia dlu b4 org lain, i pun baru skang nampak alif ni. betullah dia mmg talented sgt2

    ReplyDelete
  2. Yr hero dh mula jdi my hero lps dia jdi farhan dlm Tundukkan Playboy Itu...tpi lgu2 die esp jgn nkl dan cukup indah, mmg akk suke...cume skrg dh terlebih2 suke!!!

    ReplyDelete
  3. Yr hero dh mula jdi my hero lps dia jdi farhan dlm Tundukkan Playboy Itu...tpi lgu2 die esp jgn nkl dan cukup indah, mmg akk suke...cume skrg dh terlebih2 suke!!!

    ReplyDelete
  4. Yr hero dh mula jdi my hero lps dia jdi farhan dlm Tundukkan Playboy Itu...tpi lgu2 die esp jgn nkl dan cukup indah, mmg akk suke...cume skrg dh terlebih2 suke!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ak ramai betul suka dia lepas cerita tu.lagi2 skrang dlm cerita dia semanis honey tu

      Delete
    2. Ha'ak ramai betul suka dia lepas cerita tu.lagi2 skrang dlm cerita dia semanis honey tu

      Delete
  5. Cherry that's good
    Anty pun dah syg kt your hero..dia mmg improved dan sgt berbakat..lately ni mengoda hingga tak boleh lupa 🤓

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...