Tuesday, September 18, 2012

kisah cinta sejati


Semalam aku rasa rajin . semangat Bangun pepagi kemas rumah,nak juga rumah tu Nampak kemas dan teratur. Xchantek pun tak pe. Aku tak kisah sangat pun. Yang penting tempat tido aku selesa dan cukup dengan bantal dan selimut yang empuk2x. bawu lah tido nyenyak kan..hahaha..okey mengarut...


Bawu jer nak start,buka almari nak kemaskan tapperware yang berselerak dalam almari tu, tiba2x aku dikejutkan dengan kehadiran hamba allah yang amat aku benci dan geli. Owh rupannya dah lama dah dia bermastautin kat rumah aku tu. Duduk free plak tu. Bil api/air langsung xnak dibayarnya. Ni sudah lebih ni…okey mengarut lagi..

Bukan nak menghina tapi memang sangat geli dengan menatang tu. Pe lagi kalau bukan tikus.
Nazubillah;..geli sungguh aku. Pe lagi menjerit kegelian aku sesowang mcm kena sampuk. Aku halau dia keluar, dia main kejar2x lak ngan aku. Tak mahu dia keluar dari rumah tu. Susah toi! Habis rempah ratus aku digigitnya. Pelik juga aku tikus pun fv dengan rempah ker?umm…ajaib.

Lastly satu keje pun tak menjadi. Aku tutup balik almari tu dan sambung tido. Haha..aku bukan pemalas Cuma mood nak mengemas tu dah xde. Lagian pulak aku takut sangat kalau tikus tu lari masuk bilik.alahai..lagi naya aku..xrela aku tido dengan menatang tu kau. So biarlah dia bermastautin dlm almari tu. jangan beranak pinak sudah lah. .. lain kali lak aku cari jalan cmne nak halau dia dari rumah tu…ummm…piker..pikir…piker…piker..pikir.. the end

Pagi ni,aku bukak blog amazing nara,satu entry yg sngat menyentuh hati. alangkah mulianya kalo kita jadikan cerita mereka sebagai rujukan..bahawa cinta sejati masih wujud dalam dunia materialistic ni.  
Nak tengok klik sini kisah cinta sejati


6 comments:

  1. hmmm memang asal kejadian tikus adalah perosak dan dilahirkan daripada babi yang digosok belakangnya oleh Iblis Laknatullah semasa peristiwa Bah didalam Bahtera Nabi Allah Noh A.S. Lepas tikus keluar Diwahyukan kepada Nabi Allah Noh A.S supaya gosok belakang harimau dan lahirlah binatang kesayangan khalifah diatas muka bumi ini, iaitu kucing untuk menangkap dan membasmi tikus2 tersebut.

    ReplyDelete
  2. yer ker is? penah la dengar citer sal bahtera nabi noh ni tp citer sal kewujudan tikus ni xnah dengar lagi.

    ReplyDelete
  3. kalo sis geli ngan katak.. kalo ade katak lam bilik mandi mmg tak mandi lah jawabnye selagi mak sis x buangkan katak tuh~ duduk lah atas tangga sampai mak bagi bantuan.. muehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..klu cheery siap leh main sorok2x lg ngan katak..

      Delete
  4. ni yg buat zie jd curious utk click link tu. nk sgt taw kisah cinta sejati tu. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...