Saturday, December 15, 2012

Kenapa "Kita" bukan "mereka"?

Apa kowang akan buat apabila diri dianiaya?
Apa kowang akan buat bila diri dihukum atas kesalahan orang lain?
Apa kowang akan buat bila diri dibehentikan keje atas perbuatan jenayah owang lain?
Apa kowang akan buat kalau diri dituduh dan jadi suspect utama jenayah?
Apa kowang akan buat untuk buktikan kowang tak bersalah?

A) kOWANG memberontak dan berhenti keje notis 24hour,biar aje nama kowang busuk
B) Kowang stay bekerja dan cari bukti yg kowang tak bersalah.
C) Kowang resign dan Cari bomoh mandrem owang tu..biar dia giler padan muka!
D) Kowang still keje dan buat bodoh aje, biar tuhan yang balas.....

pilih jawapan pada 5 soalan diatas..kalo sudi lah! nak kasi jawapan,nasihat ataw pendapat sendiri pun boleh..
Bantu manusia yang naif ini...thanks sahabat blogger!!!!

5 comments:

  1. jgn quit..nti nyesal cam akak..pastu susah plak nk cari keje..kalo leh sabo sabo kan jae..take care eh :)

    ReplyDelete
  2. jangan quit tp gi cari bomoh siam mandrem org tu suh ngaku..huhu..

    ReplyDelete
  3. memula kita pilih B atau D sulu....tgk macm mana keadaan nya...tp kalau makin teruk kita kena, smpai org tgk kita pong x hendak, alamatnya berenti je lah senang. carik keje keje lain...

    p/s : ada masalah kat tempat keje ke cheery?

    ReplyDelete
  4. erm kalau saya B dan D..kalau A rugi nanti skrg susah nak dapat kerja..kalau C apa beza dengan orang tu, aniaya orang dosa pun dapat sbb mandrem orang..

    doa orang teraniaya takde hijab.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...