Friday, January 11, 2013

Sikurus cantik,sigemok tidak?


Hallo My love’s..
Tahun baru nak bawak diri ke satu tahap kilogram yang lebih baik, sedap mata memandang, best tangan memegang dan mantop mulut menyebut..bunyi macam poyo tapi azam aku “up to me “ la kan..mesti kowang ckp mcm ni, “tiap tahun azam dia ni, xcapai2x pun”.
Alah, lex luh!!, “kita hanya merancang tuhan yang menentukan” yang penting usaha tu…dan tawakal..”hah!bawu lah islam sekarang!”
Ni si manja yg xbape nak manja nak tanya ni pada blogger yang kacak mcm superman, gagah macam spiderman, cantik macam Cinderella dan gebu mcm snow white..

Klu kowang disuruh memilih gadis untuk dijadikan isteri, kowang lebih prefer kepada yang kurus or yang gemok[@ bahasa sedapnya ‘mantox’]?

Meh, aku nak ajar kowang memilih isteri…budget mcm blog cari jodoh lah ek.ataw cari madu.haha..okey xlawak! Mampos aku kena black list ngan madu 4 t..

Firstly, gadis mantox lebih manja dari gadis kurus.
Xcaya lah!
Percayalah wahai sayangku.. memang tak dinafikan gadis kurus pun manja juga tapi perbezaannya dari segi pembawaan kemanjaannya tu.. klu kowang perhatikan betoi2x..pembawaan kemanjaan gadis kurus mcm ada terselit mengada-ngada dia sikit…tp gadis mantox manjanya berpada-pada. Normally manjanya tu Nampak comey walaupun mengada-ngada ada sikit. klu xnampak xleh nak kata pa lah..xtaw nak xplain camne dah aku..

Gadis mantox lebih subur
Yang ni aku xleh nak xplain lebih sebab sains aku cukup2x mkn aje..kang tah apa-apa aku merapu kena “ see u in court!” by Dr Syed muzaffar .  [admirer aku tu]Mati aku kena jail. Point ini regarding to dialog di bawah:
Latar tempat: aku sedang memotong ubi kentang untuk masak kari besok pagi. Sesaja prepare mlm tu koz plan nak bangun sikit lewat. Tapi keje terbantut koz dpt kol dari MyDonat..
MYDONAT: manja dah makan?
ME: tak, xnak makan..
MYDONAT: lo..napa xmkn?
ME: malas, diet!
MYDONAT: xyah nak diet sangatlah. G makan sekarang.
ME: xnak lah..
MYDONAT: saya tak suka la awak kurus..
ME: lo,,napa? Cantik apa..
MYDONAT: tak cantik lah, xsubur
ME: tak subur?
MYDONAT: yelah, kurus xcukup baja.
ME: alah,xpenting semua tu..yg penting LUV tu..suci
MYDONAT: LUV aje xleh beranak pinak klu xde hawa nafsu

Punya sikit bendul, aku pun tanya benda apa tu…xplain plz

MYDONAT: isteri diumpamakan seperti ladang tempat suami menanam benih. Klu xsubur cmne nak dapat hasil. So jadinya keinginan[nafsu] suami bercucuk tanam pun kurang lah..
ME: erkkk…..[no respon, anak mata aku 2 bijik naik ke atas..blur!]
MYDONAT: Bengap lah awak ni, mkn semut banyaklah ni..benda simple mcm tu pun xpaham..
Automatic muncung itik aku kuar, kentang didepan dicincang-cincang..klu kat depan aku maunya aku sunat Donat aku sekali lagi ni..huh!

Last but not least, Save budget dah kawen nanti
Latar tempat: di satu hari yang dingin, dan angin sepoi2x bahasa, 4 owang kg dibawah pokok cempedak, diatas pelantaq..bukan pelantar minyak ye adik2x..tempat owang kg duduk bergosip tu apa nama tah..lupa dah, maklum lah dah jd owang “Bandar” aku ni..haha…coiih!kerek habis!

KAK POJAH:awatnya ang kawen ngan awek gemok..bukan awek kurus?..
JUN: Alah, lex ah, aku xsuka kurus2x..bini gemok save budget..
LONG HAH: awat,bini ang makan rUmput ka..?

Wakahkahkah..aku ngan mak aku tukang gelak kat sebelah..masa tu

JUN: aku kawen xyah beli tilam, aku tidoq ataih bini aku ja..
KAMI SEMUA:[!@#$%^&*??]



Susah sikit nak paham owang yang terlebih kreatif ni..
Kesimpulannya: xkira lah kurus ke gemok ke kita kena ingat semua tu jodoh..jodoh ni ketentuan ALLAH. Kecantikkan tu subjective, depend pada pandangan individu dan citarasa mereka. Yang penting, hargailah isteri, suami dan keluarga anda..tanpa mereka dunia kita kosong..telur ayam..taw..??????

Dan pada si mantox jangan nak rendah diri bagai..aku tampor laju-laju karang…wah, garang tak aku?garang tak?.

Setiap manusia ni ada keistimewaan masing-masing so hargailah anugerah itu.

P/s: Jangan percaya entry aku ni yeh,auta ja lebih..hehe

3 comments:

  1. kurus sgtpun takbest..gemuk sgtpun takbes.. biar gebu gebu gitu..hhehe

    ReplyDelete
  2. I choose yg kurus ja.haahha tp manja sangat pon tak suka sgt

    ReplyDelete
  3. cantik tu subjektif.. ada juga yang gemuk n berisi comei jer :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...