Tuesday, January 29, 2013

Cheery with love


Hye,uollsss  semua..
[dah uollss,semua pulak..!]
Windu tak kat aku yang xbape comey ni?
Mana aku menghilang?
Tahu, kowang xtertanya pun tapi aku nak g taw juga..

Aku pulang ke kg halaman,jelapang padi..selama 6 hari aku cuti taw..
[Jelapang padi kedah lah,mana lagi..yang Tanya memang nak kena sumbat padi kat pungkoq..]

Tapi before aku pulang jelapang padi,aku singgah pulau mutiara..
[Pulau mutiara tu penang lah,mana lagi..yang xtaw memang nak kena rendam dalam laut..]

Aku Balik jumpa pokok beras kat kedah koz windu,lama xmain pokok beras..*pitam
Nampak sangan mohongnya tu..bukan musim padi  berbuah mana nak jumpa beras yeh tak?
Sekarang musim apa aku tak pasti sebenarnya..wahaha..[hoi,apa orang pure kedah pun xtaw ni]

Siyes,sungguh mememalukan owang kampong..

Klu tak silap aku pokok beras bawu naik pucuk-pucuk ijau tu..xde buah lagi..
nyamannya taw pemandangan tu..dari jauh Nampak cm carpet pas..eh silap carpet hijau..hehe

eh jab, pokok beras?

See?kan aku dah ckp aku dah jd owang Bandar…kahkahkah..*gelak guling-guling
[mesti kowang rasa mcm nak penampar aje aku ni kan?]

Aku balik koz kenduri kahwin bff aku sbenarnya..
Meriah giler kenduri tu..patutnya raya cina balik koz cousin kahwin tapi sayang bff melebihi cousin so balik kahwin bff lah..haha..

klu mak aku baca ni maunya dia penampar aku laju-laju…

Ambik gambar kahwin kat sawah padi..chantik giler uolls..
Aku kahwin t aku nak berkubang dalam bendang terus lah..hahaha
[baju pengantin confirm kena beli xleh sewa cmni..]

Dah lah,merepek aje lebih..klu aku dpt  pix majlis kahwin tu,t aku update yeh..kowang mesti nak tengok sawah padi kan?kan?kan?*kenyit-kenyit mata kat kowang.

Jom layan 1 pix budak gemok....
alamak,terbalik lak..cmne nak pusing yeh?
okey,sila pusing kpala anda..haha


21 comments:

  1. aku musykil...

    jelapang padi kat mana ek?

    larikkkkkkkk !!!!!! hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. larikk lah uncle,cheery xlarat ligan dah!

      Delete
  2. bila la nk dpt pergi kedah.. huhu

    ReplyDelete
  3. jrg pi kedah. teringin gak nak ke sana balik.

    ReplyDelete
  4. skali br g kedah..sedih kan..hehe

    follow sini,thank singgah umah nens ye..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankz nenz,cheery dah lama follow nenz

      Delete
  5. sggh penang g mana?hehe
    sj lah tu nak lenguh kan tengkuk kita tgk pic senget tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jumpa kekasih hati..waaa!!kantoi!haha

      Delete
  6. x pernah lagi sampai ke Kedah.. huhuhu.. tunggu Cheery kawen jer lah.. manatau ade jemputan kan.. kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. urmm..leh2x..t sis owang pertama cheery jemput..haha in sha allah

      Delete
  7. syiok la tew blk kg kan ;)

    senget pala ciksu tgk pic tu dik non oii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best sangat
      memang sesaja nak sengetkan kepala ciksu pun..haha

      Delete
  8. dah pernah sampai kedah tapi kat sungai petani je. hehee :D

    ReplyDelete
  9. oo cheery org kedah rupanya yer.... jaa pun ada pergi kedah 2-3 hari lepas di rumah adik ipar di pokok sena, masa jadual belajar free...hehehe.. 2 mlm gak tido sana.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...