Wednesday, January 2, 2013

Welcome back to school, Dear!


Hari ni semua kanak-kanak dan remaja yang bergelar pelajar dah kembali ke sekolah masing-masing. Toi kan? Kepada yang pertama kali ke sekolah tu, mesti mak atau ayahnya bimbang, tak kurang juga parent yang temankan anak kat sekolah. Tapi biasanya tak digalakkan lah parent tunggu koz akan buat anak tu lagi mengada-ngada dan manja..over manja macam tu. biarlah diowang berdikari kan, tak kan nak sekolah pun dok bawah ketiak parent lagi kan..yeh tak..alahai, macam ada xperince lak aku ni....

Eh, memang ada pun. aku nak memulakan belajar dulu, masa darjah 1 lah, ayah aku tak tmankan pun, lepas hantar tinggalkan aje aku. budget cm aku leh jaga diri..zalim ko ayah aku..eh xde lah..ayh aku memang pesyen tu..pandai-pandailah bawak diri...jangan larikan diri sudah!!!hahaha

Dahlah satu hal nak kena bawak diri, kawan tak ada lagi time tu, siap kena buli dengan akak sendiri.. jahatnyer akak aku..pembuli antarabangsa dia lah..sampai nangis aku dibuli dia taw..last-last tak puas hati aku balik umah aje mengadu kat aku aku no 2…pas tu akak aku no 3 tu kena marah dengan akak no 2..siap kena denda lak tu, dia kena cuci baju, basuh pinggan and kemas rumah masa weekend..padan muka dia berani lagi buli adik emas ni..haha..kenangan tu..

Okey lah..entry kali ni just sesaja nak wish happy welcome to scholl to adik-adik,anak-anak, kakak-kakak dan cikgu-cikgu sekalian..tengok, eja school pun dah salah…wish uolls luck babey..
Assalammualaikum..bye..

7 comments:

  1. Anak sis pon hantar dan tinggal jer.. cikgu tak kasi tunggu.. so,tunggu dia balik jer lah dengan van sekolah.. hehehe

    ReplyDelete
  2. bila time camni, teringat zmn Kc mula2 gi darjah 1 dulu. Mama hantar je .. dia tak teman pun. Pandai2 la bawak diri. dah la tak pernah gi Tadika. Tapi Alhamdulillah .. walau tak hebat macam orang lain, tetap menjadi.

    ReplyDelete
  3. hehehehe..... mujur akak sendiri.. kalo orang lain yang buli.. mcm mana la agaknya...

    ReplyDelete
  4. David Pescovitz is Boing Boing's co-editor/managing partner. He's also a research director at
    Institute for the Future. On Instagram, he's @pesco.. Interests › Crossdressing ... "Anyone know of such a thing, that you can have under your panties to look like you ..." · "Many years ago in the old Centurion's .
    ... MISSI PYLE NUDE This character there. Some photos were curious who I buy Ashley without that modest,
    I told me so had while he passed the chair in Hollywood, and Fog.

    .
    my web site: fleshlight

    ReplyDelete
  5. selamat tahun baru gak buat cheery..jaa belom ada anak yg sekolah lagi, sbb fikri kecik lagi..maybe 4-5 tahun lagi..dapat la merasa, perasaan bimbang tuuuu...hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...