Monday, May 26, 2014

Kod warna pada ubat gigi


Pada pendapat aku, mesti ramai yang tak tahu kan pasal kod warna yang ada dekat ubat gigi??
mesti tak tahu punya, sebab aku tahu sangat rakyat Malaysia ni manja sangat dan berada ditahap selesa [termasuk aku -___-]

Eh? apa kena mengena manja ,tahap selesa dan ubat gigi??
Tak faham lagi?? aku nak explain pun nanti panjang pulak entry ni..
bukan ada yang baca pun kan?

okeylah, simple to say, Rakyat Malalysia tak kisah lah beragama apa sekali pun, bila dah nengok cop Halal kat sesuatu produk tu, mereka dah fikir product itu selamat dan naturally green [meaning from flora resource]
[termasuk aku T___T]

Saya tak kata product tu tak halal, [saya pulak dah?] ^___^
cuma, bahan-bahan yang digunakan ataupun kandungan sesuatu product tu kita kena amik tahu jugak 
Dengan itu, Aku nak menyeru pada kalian yang membaca entry ini supaya menengok label dulu walaupun aku sendiri pun nengok ikut mood ...bahahahah...kadang-kadang xnengok pun..bahahaha *muntah*

Alah,kita sharing is caring lah k..

Jadi explanation pasal kod warna adalah:

MERAH
Bahan semulajadi + Bahan Kimia

BIRU
Bahan semulajadi + Bahan ubat-ubatan

HIJAU
Bahan Semulajadi sahaja

HITAM
Bahan Kimia Keseluruhan

So, macam mana? Dah check product ubat gigi korang??

kesimpulannya: Gunalah tanpa was-was pada product bahan semulajadi dan.. 
gunalah dengan was-was pada product bahan kimia

^_____^ kihkihkih

Selamat sejahtera semua!!!! :-) 


Updated: 26/05/2014



detail sini ~ click

4 comments:

  1. Salah tu. warna tu bukan menunjukkan jenis bahan yg digunakan itu smulajadi atau tak tapi warna tu digunakan utk kod printing sebagai penanda...

    boleh google utk info lanjut

    ReplyDelete
  2. Ooohhh.. ok.. dpt ilmu baru haini..
    bagus.. bila salah info terus update yg betol.. good job dear~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...